Hirdetés
3x3

Konstancai FIBA 3×3 Women’s Series tornán szurkolhatunk a magyar válogatottnak:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a konstancai állomással folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series. A tornán a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Ahogy arról Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal készített korábbi összeállításunkban beszámoltunk, a sorozat litvániai seregszemléjéhez hasonlóan Konstancában is az U23-as válogatott képviseli hazánkat. A magyar csapat keretét Kovács Kitti, Madár Kata, Révész Boróka és Tenyér Zsófia alkotja. Idén nyáron kimondott cél, hogy a bő keret minden tagja nemzetközi versenyezési lehetőséget kapjon. Ezen a tornán Kovács Kitti és Madár Kata lesz az újonc. Ők idén még nem tudtak tornán szerepelni, de ezúttal egy rangos mezőnyben mutathatják meg tudásukat.

A FIBA 3×3 Women’s Series konstancai állomásán 12 válogatott vesz részt, akiket négy darab hármas csoportba osztottak:
A-csoport: Oroszország, Németország, Magyarország
B-csoport: Románia, USA, Kanada
C-csoport: Hollandia, Spanyolország, Ausztria
D-csoport: Oroszország U25, Lengyelország, Szlovákia

A csoportokból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahol A-C, B-D ágon keresztbe játszanak a csapatok.

A magyar válogatott 12 órás utazás után pénteken este érkezett meg Konstancába. A mieink első ellenfele szombaton 10 órától Oroszország lesz. Az olimpiai ezüstérmes nemzet nem azzal a négyessel jön, amelyik Tokióban szerepelt. Ezúttal Olesia Kosiakova, Maira Sergazinova, Ekaterina Timchenko és Anna Zdebskaia alkotja a csapatukat. Ők leginkább a hazai versenyeken vettek részt eddig. Oroszország U25-ös gárdát is versenyeztet, de ők a D-csoportban szerepelnek.

Délután, egészen pontosan 16 órától Németország lesz a rivális. A litvániai állomáson velük vívták a negyeddöntőt a mieink és több, mint nyolc percen át vezettünk is. Ahhoz a gárdához képest változás, hogy Stefanie Grigoleit helyét Jennifer Crowder vette át. Összességében ez még mindig egy rutinos, sokat versenyző gárda, akikre minden eseményen oda kell figyeli.

Továbbjutás esetén a C-csoportból jönne rivális, ahol Hollandia, Spanyolország és Ausztria verseng. A spanyolok a Marta Canella, Aitana Cuevas, Vega Gimeno, Sandra Ygueravide négyesükkel jöttek. Könnyen előfordulhat, hogy ez a párizsi csapat egyben. A hollandok ezúttal egy kevesebbet versenyző felállást választottak. Érdekesség, hogy az egykori ZTE-s Janis Ndiba is beállt a 3×3-ba. Az osztrákokkal pedig találkoztunk Litvániában. Abból a csapatból Anja Fuchs-Robetin és Camilla Neumann tért vissza, újonc ezen a szinten Nina Krisper és Annika Neumann.

A másik ágat a “B” és a “C” csoport adja. A B-csoportban szerepel USA. A Litvániában győztes gárdából Breanna Richardson lesz itt. Náluk akkora a merítés még az Európában tartózkodók között is, hogy az olimpiai bajnok nemzet mindig kiállíthat versenyképes alakulatot. Románia a FIBA 3×3 Women’s Series döntőjének házigazdája lesz, így alanyi jogon ott vannak a legjobbak között. Nem az olimpiai csapattal sorakoznak fel. A B-csoport harmadik tagja Kanada, akiknél ismét láthatjuk Katherine és Michelle Plouffe-t. A juharlevelesek idén kevesebbet szerepeltek, de igyekeznek a hazai rendezésű állomás előtt versenyezni. A D-csoportban az orosz U25-ös gárda, az idén nagyszerű nyarat futó lengyelek és a szintén fejlődő szlovákok sorakoznak fel. Talán a legkiegyensúlyozottabb triót alkotva.

A mérkőzések a FIBA 3×3 YouTube csatornán élőben követhetőek.

Hirdetés