Hirdetés
Archivum

Koppenhágában szerepelt a Csata DSE U15-ös csapata:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén Dánia fõvárosában Koppenhágában szerepelt a Csata DSE U15-ös csapata. Az immár 12. alkalommal megrendezett Copenhagen Invitational nemzetközi torna szervezõi közzétették a csapatfotókat és az összefoglalókat.

Fotó: https://www.facebook.com/CopenhagenInvitational

Fotó: https://www.facebook.com/CopenhagenInvitational

Az U15-ös leány torna mezõnyét 12 gárda alkotta, akik három négyes csoportban kezdték meg a szereplésüket. A Csata a skót, a dán és az izlandi válogatottal került egy alapcsoportba. Mellettük angol, svéd, norvég, walesi és német együtteseket láthattunk.

A tornán a magyar csapat Gyöngyösi Janka, Toman Petra, Kastl Dóra, Strausz Edina, Bajzáth Lili, Farkas Léna Virág, Gábor Lili, Toman Dóra, Farkas Jázmin, Toman Réka és Vladár Róza összeállításban vett részt.

Az elsõ mérkõzésén a Csata DSE 59-32-re múlta felül dán riválisát. A 26-18-as félidõ után egy 12-0-s szériával hagyta állva riválisát a magyar együttes. A második fellépése során Izlandot 68-55-re verte a Csata. Itt már az elsõ negyed végén 24-13 állt az eredményjelzõn és a félidõre a 15 pontot is elérte a differencia.

A Csata DSE a második napon elõbb a csoportkör utolsó fordulójában skót riválisát gyõzte le 70-35-re. Ekkor a 21-0-s elsõ negyed eldöntött mindent. Ezzel megnyerte csoportját a magyar csapat és készülhetett az elõdöntõre, ahol angol riválisát 61-43-ra múlta felül. Itt a 20-14-es elsõ negyed után a félidõre 10 egység felett állandósította elõnyét a Csata.

A fináléban a Csata DSE 82-55-re verte a “Sweden All Stars” néven versenyzõ, elsõsorban a svéd korosztályos válogatottra épülõ gárdát. A 30-8-as elsõ negyed döntõnek bizonyult az összecsapáson. A Csata DSE ponterõs teljesítménnyel végig jelentõs különbséggel vezetett.

Hirdetés