Hirdetés
Archivum

Kora délután debütál a TF a Poznan ellen:

:

Hirdetés

Hétfõn 13 órától a házigazda poznani intézmény az Adam Mickiewicz Egyetem csapata ellen debütál az Egyetemi Európa-bajnokságon a TF.


Ahogy arról a szombati sorsolást követõen beszámoltunk, a házigazda Adam Mickiewicz Egyetem és a Göttingeni Egyetem gárdája mellé került a magyar csapat. A csoportból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe. Olyan szerencsésen alakult a sorsolás, hogy bár elõzetesen sok információ a riválisokról nem állt rendelkezésre, de a TF volt a szünnapos a nyitó napon, így a lengyel és a német gárda egymás elleni meccsébõl lehetett tapasztalatot szerezni.

Vasárnap a Göttingeni Egyetem alakulata 81-34-re kiütötte a lengyeleket. Nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Meglepõen keveset mutattak a hazaiak. A németek ellenben éremesélyes gárda benyomását keltették. A legjobbjuk 20 ponttal az a Theresa Simon volt, akit két éve még az U20-as válogatottjuk alapemberként láthattunk. Kiválóan védekezettek, sebességben, lepattanókban domináltak.

Nem lesz egyszerû dolga a TF-nek az elõbbiekben leírtak ellenére a lengyelek ellen, akiknek már nincs javítási lehetõségük. Ezen az egy meccsen mutatkozhat esélyük kivívni a nyolc közé jutást, így várhatóan mindent megtesznek hatványozott erõvel a sikeréért. A mieinknek jól jött olyan szempontból a vasárnap, hogy még egy edzéslehetõség mutatkozott. Tekintve, hogy hétfõn állt munkába a csapat, Coimbrához hasonlóan Shirian Fatime személyében van vendég-játékos, idõ kell a formába lendüléshez. Ha Magyar Bianka együttese azokat az erényeket mutatja, mint a három aranyat hozó tavaszon, akkor viszont nincs kitõl tartani.

Hirdetés