Hirdetés
Archivum

Körkép a hétvégi válogatott mérkõzésekrõl



:

:

Hirdetés

A hosszú hétvégén az Európa-bajnokságra készülõ válogatottak többsége pályára lépett. A magyar válogatott horvátok elleni sikereirõl nagy terjedelemben hírt adtunk, ugyanúgy, ahogy Eb-csoportellenfeleink (Spanyolország, Csehország és Ukrajna) szereplését is követtük. Most következzen kitekintésünk a többi találkozóra, hiszen akadtak érdekes párosítások.

Olaszország, mellyel korábban a magyar válogatott is összecsapott, Görögországot látta vendégül Rómában. A két csapat elsõ mérkõzésén 70-56-os görög siker született. A görögök végig vezettek a találkozón, a harmadik negyedben már a 10 pontot is elérte a különbség. A gyõztes csapatban a veterán Evanthia Maltsi 30 pontot szerzett. Az olaszoknál a 14 pontos Giorgia Sottana lett a legeredményesebb. A két gárda második találkozóján visszavágtak az olaszok, a 24 pontos Cecilia Zandalasini vezérletével 70-59-es gyõzelmet arattak. Ezen az összecsapáson az olaszok vezettek végig, a 20 egységet is elérte a differencia. A görög együttesben egyedül Artemis Spanou játékában volt pont, végül 17 egység került a neve mellé.

A hétvégén Oroszország és Törökország is összemérte az erejét Moszkvában. Az elsõ meccsen 59-58-as orosz siker született. Itt a negyedik negyedben kisebb hátrányból fordítottak az oroszok. Maria Vadeeva 13, Evgenia Belyakova 12 ponttal vette ki a részét az orosz sikerbõl. A törököknél Quanitra Hollingsworth 13, míg Birsel Vardarli 12 egységig jutott. A második meccsen 69-52-es gyõzelmet arattak az oroszok. Itt már a 24-11-es elsõ negyed döntött. A két csapat között a 30 pontot is elérte a különbség a folytatásban. Az orosz válogatottban Natalia Zhedik 13, Evgenia Belyakova 11 pontot szerzett. A törököknél a 10 pontos Tilbe ªenyürek volt a legeredményesebb.

Rigában Lettország Fehéroroszországot fogadta két mérkõzésen. Az elsõ meccsen 60-60-as végeredmény született. A két szakmai stáb megállapodása értelmében a hosszabbítást nem játszották le a csapatok. Elina Babkina 20 pontjával lett a mezõny legeredményesebbje. A fehéroroszoknál Katsiaryna Snytsina 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el, míg Tatsiana Likhtarovich 9 pontot jegyzett. A két csapat második találkozója egy szélesebb közönségnek szánt program volt, mely során speciális rózsaszín mezben a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet a lett szövetség és a válogatott tagjai. Végül 73-66-os lett siker született. Szoros meccs kerekedett, annak ellenére, hogy a harmadik negyed elején 17 ponttal vezetett Lettország. A végjátékban azonban 1-3 pontra felzárkóztak a fehéroroszok. A 18 pontos Anete ©teinberga bizonyult a legeredményesebbnek a letteknél, míg a fehéroroszoknál a 19 egységig jutó Katsiaryna Snytsina remekelt. Tatsiana Likhtarovich 5 ponttal, 6 gólpasszal és 5 lepattanóval zárt.

Hirdetés