Hirdetés
Európa

Körkép a szombati franciaországi bejelentésekről:

:

Hirdetés

Továbbra is a francia játékospiac a legaktívabb a női szakágban. Csokorba szedtük, hogy szombaton milyen hivatalos bejelentések érkeztek.

A Lyon kommunikálta a 19 éves korosztályos válogatott irányító Marine Fauthoux szerződtetését. A fiatal tehetség a Tarbes gárdájától Julie Allemand pótlására érkezik. A legutóbbi szezonban 11 pontot, 4,7 lepattanót és 3,1 gólpasszt átlagolt. A Tarbes csapatához kapcsolódó hír, hogy a hazánkban is hosszabb időt töltő svéd center Louice Halvarsson hosszabbított a klubbal. Az elmúlt évadban remek teljesítménnyel 12,56 pontot és 6,44 lepattanót átlagolva segítette a csapatát.

Fotó: Tarbes

A postup.fr vette észre, közösségi oldalakon került bejelentésre, hogy a Basket Landes két alapembere Ana Suarez és Marie-Eve Paget a következő szezonra is elkötelezte magát a klubhoz. Suarez 8,4 pont, 3,33 lepattanó és 4,13 gólpassz átlagot teljesített, míg a 3×3-as válogatottból jól ismert Paget 3,85 pontot és 1,46 lepattanót.

A Nantes Németországból, a Nördlingen gárdájától elhozta a kanadai válogatott Samantha Hill-t. A 26 éves 2-es, 3-as poszton bevethető játékos legutóbb 11,4 pontos átlagot teljesített a német ligában. Februárban az olimpai selejtezőn is tagja volt a kanadai csapatnak. A Saint Amand pedig a másodosztályú Montbrison együttesétől megszerezte a 20 éves, 4-es, 5-ös poszton szereplő Morgan Armant játékjogát. A jó adottságokkal rendelkező center, ha meggyőzi a szakmai stábot, akkor pályafutása során fontos lépcsőfokként debütálhat az élvonalban.

Hirdetés