Hirdetés
Európa

Körkép a törökországi sajtóhírekről:

:

Hirdetés

Törökországban is beindult az átigazolási piac. Érdemes egy kicsit áttekinteni, hogy a hivatalos bejelentéseken túl még milyen nagyobb érdeklődésre számot tartó sajtóhírek láttak napvilágot.

A Fenerbahce terveiről a minap közöltünk egy részletes összeállítást, melyből az is kiderül, hogy a jelentős költségcsökkentés ellenére sikerült megtartani Cecilia Zandalasini-t. Sajtóhírek szerint a klubtól ugyan távozhat Alina Iagupova, Chelsea Gray és Kiah Stokes, de közben Kayla McBride, Jasmine Thomas, Kia Vaughn és a WNBA drafton másodikként elkelt Satou Sabally érkezhet. Biztosítva, hogy Victor Lapena, akit az Euroligában az év edzőjének választottak, minőségi kerettel dolgozhat.

Nagy figyelmet kapott a Hatay, akikhez a sajtóhírek szerint a 2019-es Európa-bajnokság MVP-je, a Kurszkot elhagyó Astou Ndour érkezhet. A spanyol válogatott klasszis centere 7.9 pontot és 6 lepattanót átlagolt az orosz bajnokságban, míg az Euroligában 8.5 pontot, illetve 3.8 lepattanót. Egy sérülésekkel tarkított csonka évad után térhet vissza a török ligába, ahol már a Fenerbahçe és a Cukurova játékosaként is szerepelt.

Az Izmit a fehéroroszok klasszisát Katsiaryna Snytsinát szerezheti meg. A 35 éves játékos a Besiktas színeiben a csonka évadban 17,6 pontot és 4,3 gólpasszt átlagolt a bajnokságban, míg az Európa Kupában 16,3 pontot és 5,1 lepattanót.

Fotó: kurskbasket.ru

Hirdetés