Hirdetés
Archivum

Körkép a WNBA pénteki játékosmozgásairól:

:

Hirdetés

Február 1-én abba a szakaszába érkezett a WNBA átigazolási piaca, amikor a szabadügynök státuszú játékosok hivatalosan is aláírhatták a szerzõdéseiket és ezeket a klubok kommunikálhatták a nyilvánosság felé. Yvonne Turner phoenix-i szerzõdéshosszabbításáról már beszámoltunk. Most nézzük, hogy milyen változások történtek ezen felül.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

A címvédõ Seattle Storm bejelentette, hogy hosszabb távú szerzõdéssel magukhoz kötötték Crystal Langhorne-t és Mercedes Russell-t. Tekintve, hogy Russel sajtóhírek szerint gyakorlatilag minimálbéréért hosszabbított, kiválóan döntöttek. A kémia szempontjából meghatározó, kiváló csapatember Langhorne marasztalását Alisha Valavanis prioritásnak nevezte erre a holtszezonra, így a címvédõ számára jól indult ez az idõszak. Már 11 aláírt szerzõdésük van, gyakorlatilag késznek tekinthetõ a keretük, ha tavasszal Európában senki sem sérül meg.

A tavalyi döntõs Washington Mystics-nél Natasha Cloud kötelezte el magát a folytatás mellett. Neki a New York Liberty ajánlott szerzõdést, de ennek feltételeit biztosította számára a Mystics és így a szabályok értelmében Cloud maradhatott, sõt maradnia is kellett. A Los Angeles Sparks is hasonló konstrukcióban hosszabbított Odyssey Sims-szel. Neki a Phoenix Mercury tett ajánlatot. A hároméves, maximum bérrõl szóló feltételeket azonban megadta számára a Sparks, mely egyben azt is bejelentette pénteken, hogy Karlie Samuelson szolgálataira szintén számítanak a jövõben.

Ha már szóba került a Mercury, akkor Yvonne Turner mellett még egy bejelentés érkezett a részükrõl. 2019-ben is náluk láthatjuk Briann January-t. A pénteki bejelentéseket figyelve egy csapatváltásról adhatunk hírt: Karima Christmas-Kelly a Minnesota Lynx-nél folytatja. Ezt a lépést a szakírók többsége a minneapolis-i klub részérõl briliánsnak nevezte. A rutinos 183 cm magas védõ az elmúlt szezon elején térdsérülés miatt csak hat meccsen szerepelhetett Dallasban. Azt megelõzõen viszont 2017-ben 29.7 perc alatt 10.4 pont, 4.2 lepattanó, 2.2 gólpassz és 1.2 szerzett labda volt az átlaga a Wings-nél. Mivel kedvezõ feltételekkel kerülhetett a Lynx-hez, így minimális befektetéssel lett egy újabb klasszisuk.

A Dallas Wings tett még komolyabb bejelentést, hiszen náluk három szerzõdéshosszabbítás is hivatalos lett. Glory Johnson, Cayla George és Kayla Thornton 2019-ben is dallasi gárdát erõsíti. Az Indiana Fever-tõl szintén hármas bejelentés érkezett. Náluk Natalie Achonwa, Erica Wheeler és Shenise Johnson kötelezte el magát az új évadra. A Las Vegas Aces Dearica Hamby-t hozta vissza. Ez a hír azért különösen érdekes, mert jó eséllyel azt jelenti, hogy az Aces kiszállt Liz Cambage megszerzéséért zajló versenyfutásból. A Sky pedig Cheyenne Parker maradását kommunikálta hivatalosan.

Természetesen minden játékosmozgást nem tudunk ilyen kiemelt terjedelemben követni lapunkban, de a WNBA hivatalos felületén IDE KATTINVA minden hivatalos bejelentés könnyen átlátható. A következõ hetekre a sportág elkötelezett híveinek ajánljuk, hogy mentsék el ezt a címet.

Hirdetés