Hirdetés
Archivum

Körkép kupacsapataink ellenfeleinek hétvégi meccseirõl:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön a FIBA sorozataiban ismét öt magyar csapat szereplését követhetjük. Hagyományos rovatunkban az alábbiakban áttekintjük, hogy a mieink riválisai miként szerepeltek a hétvégén hazájuk bajnokságában.

Az Euroligában a Sopron Basket szerdán 20 óra 30 perctõl a Salamanca vendége lesz. A spanyol bajnok a válogatott szünet után egy könnyebb mérkõzéssel rázódhatott vissza a játékba, miután 76-40-re verték a Ferrol-t. Az egyoldalú összecsapáson már a félidõben 46-17-re vezettek. A szakmai stáb salamancai oldalon 15-25 perc között osztotta el a játékperceket. Minden játékosuk betalált, Adaora Elonu 15, Erika de Souza 12 ponttal zárt.

Az Európa Kupában szerdán 18 órától az Aluinvent DVTK a KP Brno vendégeként szerepel. Hazánkhoz hasonlóan Csehországban is úgy alakították ki a versenynaptárat, hogy a válogatott szünet után teljes bajnoki fordulót nem rendeztek. A KP Brno így a DVTK-hoz hasonlóan nem lépett pályára. A csehek jó érzésekkel nem vonulhattak a kisebb megszakításra. A szünet elõtti utolsó fordulóban 93-70-re alulmaradtak Trutnovban.

A CMB Cargo UNI Gyõr magyar idõ szerint szerdán 22 óra 30 perctõl az Azori-szigeteken az União Sportiva vendégeként lép pályára. A portugál élvonalban már nagyüzem volt a hétvégén. Az União Sportiva 73-53-as gyõzelmet aratott Coimbrában. Az egyoldalú találkozón a félidõre kialakult a 20 pontos differencia. Anna Seilund 17, Kankou Coulibaly 15 ponttal vezette gyõzelemre a csapatukat.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd csütörtökön 18 órától a Cinkarna Celje otthonában szerepel. A celjeiek a hétvégén a ZKK Grosuplje otthonában arattak a papírformának megfelelõ kiütéses 106-41-es sikert. Zala Fri¹kovec 21 ponttal lett a legeredményesebbjük, míg Ana Radoviæ 17 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A VBW CEKK Cegléd Németországba látogat, ahol a Rutronik Stars Keltern vendégei lesznek csütörtökön 18 óra 30 perctõl. A Keltern az Eisvögel USC Freiburg alakulatával bajnoki rangadót vívott és extrán sikerült negyedik negyeddel 83-77-es gyõzelmet arattak. A legeredményesebbjük a 17 pontot és 8 lepattanót jegyzõ Kimberley Pierre-Louis lett.

Hirdetés