Hirdetés
Archivum

Körkép kupacsapataink ellenfeleinek hétvégi meccseirõl:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön a FIBA sorozataiban ismét öt magyar csapat szereplését követhetjük. Hagyományos rovatunkban az alábbiakban áttekintjük, hogy a mieink riválisai miként szerepeltek a hétvégén hazájuk bajnokságában.

A nõi kosárlabda Euroligában a Sopron Basket csütörtökön 16 órától a Hatay vendége lesz. A török élcsapat a hétvégi bajnoki fordulót nézve kisebb meglepetésre mindössze 73-70-re verte az Ormanspor-t. A félidõ hajrájához közeledve még 38-29-re vezetett az Ormanspor. Innen a nagyszünetig egy 9-2-es sorozattal zárkózott fel a Hatay. A 40-38-ról induló harmadik negyedben a vezetést is átvették. Ebben a szakaszban kijött a tudáskülönbség a két gárda között. A Hatay legnagyobb elõnye 11 pont volt. Innen azonban nem tudtak tovább építkezni, így a záró szakaszban 67-57 után nagy hajrával egészen 69-66-ra felzárkózott az Ormanspor. A Hatay keretében Glory Johnson 16 ponttal és 10 lepattanóval, míg Courtney Paris 13 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát.

A nõi kosárlabda Európa Kupában szerdán 18 óra 30 perctõl fogadja az Aluinvent DVTK a Reyer Veneziát. A hazájában veretlenül listavezetõ gárda 62-58-ra múlta felül a Fila San Martino di Lupari-t. Az olasz forduló rangadóján a Fila San Martino kezdett jobban, a második negyed elején már 9 ponttal jártak elõrébb. A Reyer Venezia 33-24 után azonban felzárkózott 1 pontra. A félidõben 41-37 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben 44-44-nél egyenlítettek a velenceiek, de a vezetést ekkor még nem tudták átvenni. A záró szakasz elején 50-46-nál újra a Fila San Martino járt elõrébb. A hajrához közeledve végül 54-54 után ragadta magához a kezdeményezést a Reyer és a 20 pontos Anete Steinberga vezetésével 62-68-as gyõzelmet arattak.

A CMB Cargo UNI Gyõr szerdán 19 órától fogadja a Girona gárdáját. A spanyol élvonal meghatározó csapata magabiztosan érvényesítette a papírformát, miután 96-42-re múlták felül a Baxi Ferrol-t. A két gárda között a vasárnapi bajnokin gyorsan nõtt a differencia, már a félidõben 41-20-ra ment a Girona. A gyõztes gárda keretében hatan is kétszámjegyû pontot értek el. A legeredményesebb a 16 egységig jutó Shay Murphy lett, aki 11 mezõnykísérletébõl 7-et értékesített.

Csütörtökön 18 óra 30 perctõl az Atomerõmû KSC Szekszárd a Nymburk otthonában lép pályára. A hétvégi bajnoki fordulóban a Nymburk a papírformának megfelelõen a BLK Slavia Prahát 87-54-re kiütötte. A prágaiak mindössze nyolc játékossal utaztak a találkozóra, így nem tudtak nagy ellenállást kifejteni. Már a 15. percre kialakult az a 20 pontos különbség, ami meghatározta a mérkõzés menetét. A Nymburk a harmadik negyed végén 59-39-re vezetett, majd elfáradó riválisa ellen a záró szakaszban még 13 pontot hozzátett a különbséghez. A Nymburk együttesében most debütált az új igazolás Ashley Paris, aki a Hatay-ból és a WNBA küzdelmeibõl is jól ismert Courtney Paris ikertestvére. A hasonló testi adottságokkal rendelkezõ center nem futott be akkora karriert, mint testvére. Viszont macedón állampolgársággal rendelkezik, így a „nem európai státuszú” játékosok kvótáját nem terheli. Paris elsõ meccsén 17 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Csütörtökön szintén 18 óra 30 perctõl a VBW CEKK Cegléd a Lattes Montpellier-t látja vendégül. A hétvégén a vártnál szorosabb csatában ugyan, de végül 83-68-as gyõzelmet aratott a Montpellier a Hainaut Basket alakulata felett. Három negyed után mindössze 9 pont volt a különbség. A magasabban jegyzett gárda csak a hajrában 73-62 után tudta bebiztosítani az elõzetesen kötelezõnek elkönyvelt gyõzelmet. A végjátékban már a 18 egységet is elérte a differencia a felek között. A gyõztes alakulatban a 19 pontos Sami Whitcomb lett a legeredményesebb, míg Helena Ciak 18 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

Hirdetés