Hirdetés
Archivum

Körkép: Martin Luther King-nap a WNBA csapatoknál:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban minden évben január harmadik hétfõjén tartják a Martin Luther King-napot. A fontos nemzeti ünnepen a WNBA csapatok hagyományosan igen aktívak.

Fotó: Dallas Wings

Fotó: Dallas Wings

Martin Luther King a legfiatalabb Béke Nobel-díjas, akinek a polgárjogi mozgalma túlzás nélkül megváltoztatta az egész világ gondolkodását. Az esélyegyenlõség mellett tett kiállása és gondolatai mind a mai napig a legalapvetõbb és legfontosabb értékek. Az Egyesült Államok nemzeti ünnepén természetesen a WNBA csapatok is igyekeznek méltó módon emlékezni. A NBA Junior programjának hétvégi 3×3-as ifjúsági tornájáról már hírt adtunk, de nem ez volt az egyetlen ünnepi rendezvény.

A WNBA együttesei közül Martin Luther King szülõvárosában mûködõ Atlanta Dream már a nevében is az aktivista legismertebb beszédére, mondatára („I have a dream”) utal. Az alábbi Twitter körképünkbõl például az is kiderül, hogy a Minnesota Lynx jótékonysági rendezvényt tartott, míg a sztárok közül Candace Parker a memphis-i a Nemzeti Polgári Jogok Múzeumában vett részt a hivatalos ünnepségsorozat egyik állomásán.

Hirdetés