Hirdetés
Európa

Korlátozások árnyékéban kezdődik a szezon Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szerdán a szomszédos Szlovákiában elrajtol a bajnoki évad. Hasonlóan Magyarországhoz, rengeteg a kérdőjel.

Egy szerdai kormánydöntés értelmében Szlovákiában mindenkivel együtt legfeljebb 50 fő vehet részt bármilyen tömegrendezvényen októbertől, vonatkozik ez a sporteseményekre is. A tervek szerint így zárt kapuk mögött, de folytatódhat a szezon. Már önmagában ez a hír nagy előrelépés. Az októbertől életbe lépő szigorítások tervezete között ugyanis a rendezvények teljes tiltása is szerepelt korábban. Az pedig azt eredményezte volna, hogy a szerdai nyitó forduló után határozatlan ideig nem lépnek pályára a csapatok.

Azért is különleges ez a szezon a szlovák női kosárlabda számára, mert hosszú idő után először nem nevezett egyetlen klubcsapat sem a FIBA sorozatokba. Óriási veszteség ez, de mindenki bízik benne, hogy csak átmeneti és a jövőben legalább egy csapattal sikerül visszakerülni a nemzetközi körforgásba. A mezőnyt nyolc gárda alkotja. A BK ŠKP 08 Banská Bystrica junior együttese csatlakozott, hogy meglegyen a páros létszám.

Az érmek sorsát természetesen az MBK Ružomberok, a Piešťanské Čajky és Young Angels Košice versenyfutása határozhatja meg.

Rózsahegyen két amerikai (Zada Williams, Nicole Enabosi), egy montenegrói (Sofija Zivaljevic) és egy szerb (Teodora Turudic) légióssal kiegészülve készülnek a szezonra. A Pöstyén keretét korábban lapunkban is bemutattuk. A legnagyobb név a korábbi ceglédi légiós, a svéd válogatott magas játékosa Danielle Hamilton-Carter. Mellette Lea Miletić, Gia Pack és Matea Tadić alkotja a légiós különítményt. Kassán pedig a legnagyobb változás, hogy Zuzana Zirkova távozott és egy férfi csapatnál lett edző. A korábbi ikonok közül Anna Jurčenková visszatért, így játékosként és mentorként is segíti az igen fiatal, légiósok nélküli keretet.

Fotó: Piešťanské Čajky

Hirdetés