Hirdetés
Magyarország

Koronavírus – Videokonferenciát tartottak az EU sportminiszterei:

:

Hirdetés

Rövid távon a sportturizmus élénkítése, a sportgazdaság szereplőinek talpra állítása, hosszú távon pedig a sportgazdaság fellendítése és a sportlétesítmények fejlesztése, valamint az elkészült létesítmények gazdaságos üzemeltetése fontos feladat – hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Európai Unió sportminisztereinek videokonferenciáján, amelyet a koronavírus-járvány sportra gyakorolt hatása miatt hívtak össze.

Szabó Tünde az MTI megkeresésére elmondta, üdvözölte a horvát elnökség kezdeményezését a sportminiszterek részére szervezett keddi videokonferencia megtartásával kapcsolatban, “hiszen mi is nyitottak vagyunk rá, hogy a tagállamok a nemzeti jó gyakorlataik, eredményeik megosztásával járuljanak hozzá a kirobbant Covid-19 járvány sportágazatra gyakorolt negatív hatásának enyhítéséhez”.

Hozzátette, a konferencia három kérdés köré szerveződött: Milyen intézkedések történtek a koronavírus-járvány miatt? Hogyan zajlik jelenleg a sportolók felkészülése? Milyen intézkedéseket terveznek a tagországok a járvány leküzdése után?

Szabó Tünde elmondta, ismertette a magyar intézkedéseket, amiket a különleges vészhelyzet miatt kellett meghozni. Kiemelte, hogy szükség lesz a sport és a testmozgás népszerűsítése, egészségvédő és betegség megelőző szerepének társadalmi erősítésére a jövőben, illetve meg kell rendezni az elhalasztott nemzetközi sporteseményeket, valamint növelni kell a további sportesemények számát.

Rövid távon fontos a sportturizmus élénkítése, valamint a sportgazdaság szereplőinek talpra állítása, hosszú távon pedig a sportgazdaság fellendítése és a sportlétesítmények fejlesztése, valamint az elkészült létesítmények gazdaságos üzemeltetése.

– nyilatkozott. Fontosnak nevezte, hogy a kijárási korlátozás alatt született digitális tudásbázis hasznosítása a későbbiekben is biztosított legyen.

A sportért felelős államtitkár jelezte:

Nyitottak vagyunk a magyar intézkedések megosztására és a többi tagállam által megtett lépések megismerésére. Örülünk az ez irányú kommunikációnak és tapasztalatcserének.

Fotó: European Union

Hirdetés