Hirdetés
Archivum

Korosztályos válogatott játékos zsákolása középiskolai meccsen:

:

Hirdetés

Az elmúlt egy napban az U17-es amerikai válogatottal nyáron korosztályos világbajnoki címet szerzõ Fran Belibi zsákolása került az Egyesült Államokban a szaklapok címlapjára.

Szerdáról csütörtökre virradóra Colorado állam egy középiskolás bajnoki meccsén a Regis Jesuit 79-52-re legyõzte a Grandview gárdáját. Az extra adottságokkal rendelkezõ 185 cm magas tehetség Fran Belibi 32 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát. Az elsõ félidõben mutatta be a zsákolást, mely az alábbi videón is látható.

Fran Belibi az egyik legmgagasabban jegyzett középiskolás tehetség hazájában. Jövõre az egyetemi tanulmányait a Stanfordon folytatja, ahol minõségi szakmai programba kerül, így még tovább fejlõdhet.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Belibi a korosztályos válogatottakban is szerepel. Nyert U16-os Amerikai-bajnokságot és nyáron tagja volt az U17-es Világbajnokságon aranyérmes amerikai gárdának. Emlékezhetünk rá a magyar válogatott elleni VB-elõdöntõrõl, amikor 14 perc alatt 11 pontot, 5 lepattanót és 2 szerzett labdát rögzítettek a statisztikai lapjára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés