Hirdetés
Utánpótlás

Korosztályos válogatottaknál dolgoznak a Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A tavaszi szünet is mozgalmasan telik a Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei számára. Többek munkájára számítanak a korosztályos válogatottak edzőtáboraiban.

A felnőtt csapat színeiben is bemutatkozó Kókai Patrícia, illetve Janzsó Alíz és Völgyi Lili az U16-os nemzeti csapattal készül. Kókai Patríciával és Janzsó Alízzal a decemberi Olimpiai Reménységek Versenye után egy páros interjút készítettünk a válogatottról, mely IDE KATTINTVA olvasható. A korosztály Európa-bajnokságát augusztus 19. és 27. között rendezik a portugáliai Matosinhos városában. Itt a mieink Olaszországgal, Horvátországgal és Finnországgal szerepelnek egy csoportban.

Kereken 100 nap van vissza az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rajtjáig. A Covid miatt 2022-re halasztott ifjúsági multi-sport eseménynek a szlovákiai Besztercebánya ad otthont. Ezen a rangos erőfelmérőn is megmutathatja tudását női kosárlabda válogatottunk, melynek keretében Pásztor Kata és Vasi Hanna bizonyíthat a tavaszi összetartáson.

Zajlik az U14-es kiválasztó-képző program edzőtábora is. A Soproni Darazsak Sportakadémia növendékei közül itt Ábrahám Eszter és Szlávik Bianka szerepelnek.

Hirdetés