Hirdetés
Archivum

Korstine Salamancába igazolt:

:

Hirdetés

A Salamanca együttese sajtótájékoztató keretében mutatta be péntek délután új igazolását Ilona Korstine-t. Az orosz klasszis a Besiktas alakulatától érkezett, ahonnan a klub tartozásai miatt jött el.

A Besiktas nagy reményekkel és még nagyobb sztárokkal vágott neki az új évadnak, de sem a szakmai, sem a gazdasági oldalon nem jöttek be a számításaik. Az Európa Kupától már búcsúztak, a Török bajnokságban pedig az utolsó elõtti helyen állnak.

Korstine szerzõdtetésével kapcsolatban a papírmunka még várat magára, így csak jövõ szombaton mutatkozhat be új csapatában. Az immár 32 esztendõs orosz világklasszis eredményeit felsorolni is nehéz lenne: többek között háromszoros Euroliga-gyõztes, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes és kétszeres olimpiai bronzérmes.

A Salamanca november vége óta rangadót nem tudott nyerni. A Spanyol bajnokságban a Valenciától hazai pályán nagy különbségû vereséget szenvedtek és mivel hosszabbítás után Zaragozában is alulmaradt Lucas Mondelo gárdája, minimális az esélyük az alapszakasz megnyerésére. Az Euroligában pedig a rájátszásban az a Schio vár a spanyol alakulatra, amelyik az alapszakaszban egy alkalommal le tudta gyõzni a címvédõt.
 

Az orosz játékos ilyen körülmények között komoly erõsítésnek számít és ami a legfontosabb, hogy tovább növeli Lucas Mondelo húzóembereket tekintve eddig igen szûkös variációs lehetõségeit. Jorge Recio a klub elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Korstine kereste a lehetõséget, hogy csatlakozzon a csapathoz és a szerzõdtetésérõl pillanatok alatt meghozták a döntést a szakmai stábbal.

Hirdetés