Hirdetés
USA

Korszakos csapat ikonikus generációja köszönt el:

:

Hirdetés

Az Oregon vasárnapról és hétfőre virradóra 92-56-ra legyőzte a Washingtont az utolsó alapszakasz mérkőzésén. A találkozó alkalmával köszöntötték a csapat végzős diákjait.

Az Oregon már pénteken bebiztosította a Pac-12 női kosárlabda bajnokságában az alapszakasz első helyét. Ezt 12000 néző biztatása előtt alaposan meg is ünnepelték. A vasárnap este a végzős fiatalokról szólt.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy korszak lezárult az Oregon szakmai programjának történelmében. Végzős Sabrina Ionescu, Ruthy Hebard és Minyon Moore, illetve  úgy döntött, hogy utolsó évét kihagyja és profinak áll Satou Sabally.

Sabrina Ionescu az első játékos lett, aki elérte a 2000 szerzett pontot, az 1000 lepattanót és az 1000 gólpasszt az egyetemi versenyrendszerben. Várhatóan 1/1-es lesz az április WNBA Drafton. Ruthy Hebard játékjoga az első négy helyen kelhet el, míg Satou Sabally szintén top10-es lehet.

Ionescu, Hebard és Sabally triója soha nem látott magaslatokba emelte az Oregon-t. Az AP hírügynökség rangsorában 55 héten át a top10-ben voltak. Péntektől Las Vegasban a Pac-12 rájátszásában folytatják, majd reményeik szerint harcba szállnának az országos bajnoki címért.

goducks.com

Hirdetés