Hirdetés
Európa

Korszakzáró búcsúval kezdődött a spanyolok összetartása:

:

Fotó: FEB

Hirdetés

Vasárnap Guadalajarában munkába állt Eb-selejtezős riválisunk Spanyolország. Az új szövetségi kapitány Miguel Mendez 14 fős kerettel dolgozik.

A korábban bemutatott csapathoz képest nem történt változás. A spanyol szakvezetés 12+2-es keretet hirdetett. Ennek értelmében a versenyző csapatot Silvia Domínguez, Maite Cazorla, Leticia Romero, Leonor Rodríguez, Queralt Casas, María Conde, Laura Quevedo, Alba Torrens, Paula Ginzo, Irati Etxarri, Laura Gil és Raquel Carrera alkotja. Két játékos érkezik még melléjük az edzésekre, ők Georgina Bahí és Ángela Salvadores.

A spanyol válogatott az első edzését vasárnap este tartotta. A csapatuk Guadalajarában dolgozik szerdáig és innen utaznak majd hazánkba. Hétfőn az edzések mellett Laia Palau-t köszöntötték. A legendás irányító hivatalosan is bejelentette visszavonulását a válogatottól. Összesen 314 mérkőzésen segítette a nemzeti csapatot.

“Csodálatos, hogy 20 éven át válogatott lehettem. Elköszönök, de nem szeretnék elszakadni a válogatottól.” – mondta Palau, utalva arra, hogy a jövőben vezetői szerepben visszatérhet a csapat mellé.

Fotó: FEB

Hirdetés