Hirdetés
Európa

Körvonalazódhat az Euroliga negyeddöntőinek mezőnye:

:

Hirdetés

Csütörtökön hét mérkőzésre kerül sor a női kosárlabda Euroligában.

Az A-csoportban a Salamanca az Orenburggal mérkőzik. A spanyol gárda egy sikerrel már most bebiztosíthatja negyeddöntős helyét. Ismerve a soproni időszakból Roberto Iniguez maximalizmusát, el is várja a csapatától, hogy az első adandó alkalommal éljenek is. A Kurszk az Izmit ellen a továbbjutási esélyeik életben tartásáért játszik. Meglepően motivált kurszki csapatot láthattunk kedden. Ha ezt tudják tovább vinni, helyük lehet Európa legjobb nyolc együttese között.

A B-csoportban, amelynek második helyezettje lesz a Sopron ellenfele a márciusi negyeddöntőben, sok minden eldőlhet. Minden szempár a Lyon és az USK Praha rangadójára figyel. Ha a Lyon nyer, akkor kiejtik a prágaiakat és eldől, hogy ebből a négyesből a francia élcsapat, illetve a Fenerbahce lép tovább. Natalia Hejkova csapatai ilyen kiemelt versenyhelyzetben kiválóan teljesítenek, nem szabad őket leírni. Ha nyernek, akkor a döntés péntekre marad. A négyes másik meccsén a Fenerbahce küzd meg a Gdyniával. Itt a törökök favoritok.

A C-csoportban a Jekatyerinburg kedden bebiztosította továbbjutását. Ők a Girona ellen az ötödik sikerüket szerezhetik meg. Amennyiben este a Famila Schio veri a TTT Rigát, megvalósul az, amire előzetesen is számítani lehetett. Nevezetesen, hogy pénteken este a Girona és a Schio egymás ellen egy nyíltsisakos küzdelemben döntheti el a második továbbjutó hely sorsát.

A D-csoportban, amely a Sopron Basket négyese, egy Bourges – Galatasaray csata jut csütörtökre. Ez a két gárda majd pénteken is találkozik. A törökök kétszer verték a hét elején a Landes alakulatát. Ha az erejük kitart és legalább egyszer legyőzik a Bourges-t, akkor ott vannak a nyolc között. A héten mutatott teljesítményük alapján nem érdemtelenül. Ezt sportszerűen el kell ismerni.

JANUÁR 21., CSÜTÖRTÖK

A-csoport (Salamanca)
16:30 Izmit Belediyespor – Dinamo Kurszk
19:30 Perfumerias Avenida – Nagyezsda Orenburg

B-csoport (Prága)
16:00 Fenerbahce Oznur Kablo – VBW Arka Gdynia
19:00 LDLC ASVEL Feminin – ZVVZ USK Praha

C-csoport (Schio)
17:00 UMMC Ekaterinburg – Spar Girona
20:00 TTT Riga – Beretta Famila Schio

D-csoport (Bourges)
20:00 Bourges Basket – Galatasaray

Fotó: uskbasket.cz

Hirdetés