Hirdetés
3x3

Körvonalazódik a 3×3-as Európa-bajnokság mezőnye, egyre több riválisunk ismert:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Javában zajlanak a 3×3-as Európa-bajnoki selejtezők. Az elmúlt hétvégén két tornát rendeztek és az előttünk álló hétvégén még két torna vár ránk.

Mint ismert, a 3×3-as Európa-bajnokságnak augusztus 22. és 25. között Bécs ad otthont. Öt nemzet, köztük hazánk, alanyi jogon résztvevő. Ausztria a házigazda, Hollandia a címvédő jogán indulhat a seregszemlén. Három válogatott, Németország, Franciaország és Magyarország pedig a világranglistáról biztosította helyét a mezőnyben.

Az előbbiek azt jelentik, hogy a 12 csapatos mezőnybe heten érkeznek a négy selejtezőtornáról.

Az elmúlt hétvégén Koppenhágában és Pristinában rendeztek Eb-selejtezőt.

A dániai seregszemléről Spanyolország és Olaszország biztosította helyét a kontinenstornán. A Vega Gimeno, Sandra Ygueravide, Juana Camilión és Gracia Alonso alkotta spanyol válogatott Csehországot verte az továbbjutásért. A Debora Carangelo, Maria Miccoli, Laura Spreafico és Stefania Trimboli négyese alkotta olasz gárda pedig Portugáliát múlta felül az Európa-bajnokságért.

Pristinában a “kis nemzetek esélyegyenlőségi” selejtezőjét bonyolították le. Arról a tornáról egy csapat jutott ki az Európa-bajnokságra. Ez az egy csapat pedig az olimpiai résztvevő Azerbajdzsán lett. Az azeriek Tatyana Deniskina, Alexandra Mollenhauer, Dina Ulyanova és Marcedes Walker összeállításban szerepeltek. Azerbajdzsán a sorsdöntő meccsen Ciprust múlta felül.

Még négy hely kiadó az Európa-bajnokságra, ezek Pozsonyban és Bukarestben találnak gazdára. Mindkét helyszínről a két legjobb kvalifikál.

A pozsonyi mezőnyt Szlovákia, Lengyelország, Svájc, Ukrajna, Törökország, Észtország és Litvánia alkotja. A bukarestit pedig Románia, Lettország, Izrael, Szlovákia, Görögország, Nagy-Britannia és Grúzia.

Hirdetés