Hirdetés
Archivum

Körvonalazódik a Castors Braine kerete:

:

Hirdetés

Az elmúlt évadban Euroligába szereplõ együttesek közül szokás szerint elsõként a belga bajnok Castors Braine fedte fel terveit a következõ szezonra.

Fotó: L’Avenir

Fotó: L’Avenir

Lesznek változások a klubnál. A legfontosabb, hogy új vezetõedzõ veszi át a szakmai munka irányítását a francia Frédéric Dusart személyében. A kiváló szakember a Villeneuve d’Ascq együttesét irányította 2012 óta, így hét év után vált csapatot. A Castors Braine nagyon szoros kapcsolatot ápolt a határ menti francia klubokkal eddig is. A játékosok és a szakemberek tekintetében is igen nagy volt az átjárás. A klub közleményébõl kiderül, hogy Dusart segítségével szeretnének még nagyobb rálátást a francia piacra.

A játékoskeret kialakításánál a Castors Braine célja egy – nemzetközi és hazai teljesítményben egyaránt -kiegyensúlyozottabb gárda kialakítása. Összesen 10 profi játékos és 4-5 feltörekvõ, fiatal belga tehetség alkotja majd a bõ keretet. A cél, hogy a fiatalok között verseny legyen a felnõtt csapatba való bekerülésre. Dusart munkájával szemben elvárás, hogy a csapatba kerülõ fiataloknak játéklehetõséget biztosítson, amikor a szezon menete ezt megengedi.

A távozók sorát alkotja Merike Anderson, Antonia Delaere, Emmanuella Mayombo, Albina Razheva és Eleanna Christinaki. Az elmúlt szezon keretébõl hosszabbított Celeste Trahan-Davis, Olesia Malashenko, Manon Gzresinski, Mariona Ortiz és Maxuella Lisowa. Bemutatták az elsõ új érkezõt is, aki nem más, mint a Nantes ponterõs amerikai légiósa. A kettes poszton bevethetõ 30 éves, 175 cm magas Shaqwedia Wallace. A játékos az Európa Kupában 17,4 pontos átlaggal a csoportkör egyik legeredményesebbje volt.

Hirdetés