Hirdetés
Magyarország

Körvonalazódik a PEAC-Pécs kerete

Hirdetés

Azok után, hogy a PEAC-Pécs csütörtökön bejelentette Csirke Ferenc érkezését a vezetőedzői posztra, a klub Facebook oldalán több maradó játékosról és új érkezőkről is beszámoltak.

Csirke Ferenc munkáját Szentendrei Áron segíti, akivel a pécsi férfi kosárlabdacsapatnál az évek során összeszokott, jól működő pécsi edzőpárost alkottak. A játékosok erőnlétéért a Rátgéber Akadémiáról érkező szakember Nikola Obrenovic felel – fogalmaz a klub közleménye, mely kiemeli:

A klub igyekezett egyben tartani értékeit, úgymint Sarok Nikolettet, Wentzel Nórát, Kaposi Pálmát és Sánta Petrát. Két visszatérőt is bejelentettek, Szücs Réka az Aluinvent DVTK-tól, míg Kiss Virág az Atomerőmű KSC Szekszárdtól igazolt a PEAC-Pécshez. A klub tájékoztatója szerint “ezzel összeállt a csapat pécsi kötődésű gerince.”

A 2020/2021-es idényben több, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett fiatal kap szerepet az NB I-es felnőtt mezőnyben: a PEAC-Pécs továbbra is számít tehetségei közül Habling Larára, Milica Popovicra (aki eddig Vojinovicként szerepelt). Felkerült az első csapathoz (szintén kosárlabda-magyarként) Ilina Selcova, továbbá az NB I B-ben szereplő együttes két erőssége, Hegedűs Rebeka és a legifjabb Szücs nővér, Luca is a felnőtt gárdával fog dolgozni.

Egy légiósról számolt be a a klub közleménye. Center posztra Tijana Ajdukovic-Andusic érkezik, a 29 esztendős, 196 cm magas, rutinos center legutoljára Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban az euroligás Girona erőssége volt. Pécs városa nem lesz ismeretlen számára, hiszen korábban a PINKK csapatában szerepelt, majd euroligás topklubokban folytatta pályafutását: többek között a Szpartak Moszkva, az USK Praha és az Uniqa Sopron mezében ért el sikereket. Tavalyelőtt adott életet gyermekének, vele együtt érkezik majd Pécsre – összegez a klub közleménye.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor