Hirdetés
Archivum

Körvonalazódik az amerikai keret az európai túrára:

:

Hirdetés

Kihirdette keretét a nemzeti csapat szeptember 30-án kezdõdõ európai turnéjára az Egyesült Államok nõi kosárlabda válogatottjának szakmai stábja.

Geno Auriemma egy felforgatott kerettel számolhat, mivel a WNBA döntõjében érdekelt játékosok az idõpont ütközés miatt nem vesznek részt az európai túrán. A csapattal elsõ körben Swin Cash (Seattle Storm), Tina Charles (Connecticut Sun), Brittney Griner (Baylor University), Asjha Jones (Connecticut Sun), Renee Montgomery (Connecticut Sun) és Cappie Pondexter (New York Liberty) kezdte meg a felkészülést.

A együtteshez menet közben két újonc Sophia Young (San Antonio Silver Stars) és Danielle Robinson (San Antonio Silver Stars) csatlakozik. Young Saint Vincent és a Grenadine-szigeteken született és bár gyermekkora óta az Egyesült Államokban él, csak szeptember 2-án kapta meg az állampolgárságot. A kiváló center jó eséllyel a londoni olimpián is tagja lehet az alakulatnak. A másik újonc Danielle Robinson elsõ profi évét teljesítette idén és remek szezont tudhat maga mögött, de õt már Sopronban nem láthatjuk, mivel csak az elsõ három európai találkozón szerepel majd.

A tervek szerint a fentebb megnevezett kerethez Candice Dupree és Diana Taurasi, illetve az Indiana Fever-Atlanta Dream fõcsoportdöntõ vesztesébõl a játékosok Európában csatlakoznak a válogatotthoz.

Az amerikai együttesre sûrû program vár. Geno Auriemma tanítványai szeptember 30-án és október 1-én Nápolyban vesznek részt egy tornán, ahol a házigazda mellett a Famila Schio és Ros Casares Valencia szerepel. Ezt követõen az amerikaiak október 5-én Valenciában csapnak össze a Ros Casares Valencia alakulatával, majd október 8-án Prágában szerepelnek, ahol a ZVVZ-USK Praha lesz az ellenfelük. Az európai turné október 9-én zárul Sopronban.

Hirdetés