Hirdetés
Utánpótlás

Kosaras tábort tartottak Zalaegerszegen, Czukor Dalma, Gáspár Dávid és Hollós Dániel volt a vendég:

:

Fotó: ZTE KK

Hirdetés

A sporttáborok általában az iskolaév befejezését követően szolgálnak kikapcsolódási és sportolási lehetőséggel a fiataloknak. Czukor Bence, a ZTE NKK vezetőedzője és Rózsás Gábor, a csapat másodedzője gondolt egy nagyot és július utolsó hetére kosárlabda készségfejlesztő tábort szervezett, melyre összesen 24 fiatal lány és fiú jelentkezett. A foglalkozásokat az Ostoros Károly Csarnokban tartják – írja a ZTE KK honlapja.

-Úgy éreztük van igény Zalaegerszegen, az alapozás előtt egy olyan táborra, ahol az egyéni képességek fejlesztésére fektethetünk nagyobb hangsúlyt- mondta Czukor Bence. Nyílván különböző képességekkel rendelkeznek a játékosok, akik 2005-tól egészen 2012-es korosztályig vannak jelen. Meglátásunk szerint egy játékos akkor tud a legjobban érvényesülni, ha az egyéni képességeit minél magasabb szintre fejleszti.

A szervezők kiscsoportokat alakítottak ki, ahol korosztályoknak megfelelő programmal készültek, ahol több idő jut az egyéni hiányosságok kijavítására, az iskolázásokra, a precizitás fejlesztésére. Sok gyakorlás szerepelt a napi két edzésben, de játékos feladatokkal, némi elméleti oktatással, angol szaknyelvi ismeretek átadásával is kiegészült a program.

Csütörtökön délután a Sopron Basket csapatával idén Euroliga címet szerző Gáspár Dávid edző és Czukor Dalma volt a tábor vendége, akik élménybeszámolóval készülnek, valamint a képzésbe is bekapcsolódnak. A fiatalok nagy izgalommal vetették bele magukat, az egykori ZTE KK játékos által vezényelt feladatokba. Az edzés végén kérdezz-felelek keretében érdeklődhettek a vendégek pályafutásáról, a sporttörténeti győzelemről, terveikről a gyereke. Pénteken pedig Hollós Dániel, a Soproni Darazsak U18-as csapatának edzője dolgozott vendégként a fiatalokkal.

Videó:

Hirdetés