Hirdetés
Archivum

Kosárlabda-csarnok épül a DVTK Stadion mellett:

:

Hirdetés

Hétfõn megjelent az erre vonatkozó hivatalos felületeken a közbeszerzési hirdetmények között egy miskolci építési munka, mely során a DVTK Stadion mellett multifunkciós csarnok épül.

 

Forrás: boon.hu

Forrás: boon.hu

Az alábbiakban módosítás nélkül a Boon.hu cikkét közöljük

Az Európai Unió hivatalos közbeszerzési honlapján, a TED adatbankban, a közbeszerzési hirdetmények között hétfõn megjelent egy miskolci építési munka, amely elnevezése szerint „Multifunkciós kosárlabda sportcsarnok kialakítása”. Az ajánlatkérõ az élvonalbeli nõi kosárlabdacsapatot mûködtetõ DVTK Kosárlabda Kft., amely a jövõ hónap végéig, egészen pontosan 2019. április 29-ig várja a kivitelezõk ajánlatait. A közbeszerzési kiírásban az is szerepel, hogy ezen a napon gyõztest szeretnének hirdetni, hogy két nappal késõbb, vagyis május 1-jén már átadják a területet a legjobb ajánlatot tevõ építõipari vállalkozásnak annak érdekében, hogy 2020. március 31-ig elkészüljön az építmény. Az a sportcsarnok, amely több mint 4 milliárd forintból épül meg.

3307

Az új sportingatlan – a közbeszerzési kiírásban foglaltak szerint – helyrajzi száma alapján Diósgyõrben, a Diósgyõri stadion mögött épül meg, a Pereces-patak és a labdarúgó edzõpályák közötti területen, összesen 4369 négyzetméteren. Az épület háromszintes lesz, összesen hat kosárlabda-­pályányi terület lesz a küzdõtéren, ahol három sávban festik majd fel a játéktereket. Oly módon, hogy a két szélsõben két egész pálya lesz, a középsõ sávban pedig, a csarnok középen egy teljes játéktér, a center pálya, elõtte, mögötte pedig egy-egy fél pálya. A csarnokban teleszkópos, vagyis mobil, ki- és behúzható lelátókon összesen 3307 nézõ foglalhat helyet.

A szintekrõl

A leendõ csarnok vasbeton pontalapokra helyezett elõre gyártott vasbeton vázszerkezetbõl áll majd, melyet kisebb mértékben, jellemzõen a lépcsõházaknál, monolit vasbeton elemekkel egészítenek ki.

A kialakítás szerint a földszinten egy elõcsarnokba nyílik a bejárati ajtó, innen lehet feljutni az épület fõ lépcsõjén az emeletekre. Az elõcsarnokhoz recepció, büfé, vizesblokk kapcsolódik. Innen közvetlenül be lehet jutni a csarnoktérbe, egy folyosón keresztül az edzõterembe. Az épület oldalán kapott helyet a földszinten egy öltözõsor. Az épület déli oldalán van a VIP és egyben a hazai csapat bejárata, ettõl elkülönülve a vendégszurkolói bejárat. A csarnokban felfestésre kerülõ 5 darab egész pályát és 2 darab félpályát leereszthetõ függönyök választják el egymástól. A mobil lelátók kihúzásával a középsõ fõpálya lesz a tér középpontjában.

Az elsõ emeleten kap helyet a hazai csapat öltözõje, az edzõi szobák, irodák, tárgyaló. Az elõcsarnok feletti, térre nézõ épületszárnyban kiszolgáló funkciók kaptak helyet és egy fél kosárlabdapálya. Ezen a szinten az üvegezett homlokzat mögött többfunkciós tárgyaló, iroda kerül kialakításra.

A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki. A lépcsõkön felérkezve innen lehet a lelátókra jutni. A látogatókat 2 darab büfé és megfelelõ számú vizesblokkok szolgálják ki. A felsõ szinten VIP rész és sky-box kap helyet. A TV-közvetítõ állás a nyugati hosszoldali lelátó tetején került elhelyezésre.

A Boon.hu összeállítása

Hirdetés