Hirdetés
Archivum

Kosárlabda-munkacsarnok épült Pécsett:

:

Hirdetés

Átadták a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) mintegy 1,2 milliárd forintból épült multifunkcionális kosárlabda-munkacsarnokát szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Fotó: PVSK.hu

Fotó: PVSK.hu

Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár a kétezer négyzetméteres, kosárlabdázók edzésein kívül iskolások testnevelés óráinak is korszerû helyszínt biztosító létesítmény avatásakor azt mondta: az épület küldetése sokkal több, mint a lehetõ legjobb kosárlabdázók felnevelése, a sportolók itt ugyanis egy közösség formálásának részei, amelyben õk maguk kiváló emberré formálódhatnak.

A sport a legjobb, leghatékonyabb keretet ad ahhoz, hogy a következõ generációk egészségben, jó szellemben, kiváló körülmények között nõhessenek fel – fogalmazott. Hozzátette: reményei szerint a csarnokot több ezren fogják használni a következõ években.

Szabó Tünde emlékeztetett rá: a magyar kormány 2010 óta kiemelten támogatja, stratégiai ágazatként kezeli a sportot, világesemények megrendezése mellett edzés- és versenyhelyszíneket biztosít a sportolási lehetõséget keresõknek.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Pécsen nagy hagyományai vannak a kosárlabdasportnak, a város megérdemeli a létesítményt, a kormány örömmel nyújtott segítséget a beruházáshoz.

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkár, a PVSK társadalmi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely bõvelkedik beruházásokban, jó esély van rá, hogy sportélete még “acélosabb” legyen.

Utalt rá, hogy egy 4,6 milliárd milliárd forintos sportinfrastruktúra-fejlesztési program keretében a PVSK telepén új stadion, edzõpályák és egyebek mellett atlétikai csarnok épül, egy másik pénzügyi támogatásból szabad területek vásárlásával járulnak hozzá az egyesület növekedéséhez.

Az államtitkár kitért rá, az idén a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplõ PVSK a kiemelt vidéki sportegyesületek közé került, ez hozzájárul a klub pénzügyi alapjainak, a sportolói utánpótlásbázisának erõsödéséhez.

Fotó: PVSK.hu

Fotó: PVSK.hu

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere azt mondta, hogy a kormány “hihetetlen dinamikával” épülõ új létesítményekkel igyekszik biztosítani a sportolás mindennapi feltételeit Magyarországon. Kiemelte, ennek köszönhetõen Pécsett is sok sportberuházás valósult meg és van folyamatban.

A politikus a centenáriumát ünneplõ PVSK-t méltatva arra mutatott rá, hogy a klub mindig meg tudta õrizni önállóságát, egyéni arculatát, ellenállt a beolvasztási kísérleteknek.

Czerpán István, a PVSK elnöke az új munkacsarnokról elmondta, hogy átadásával az egyesület tízéves álma vált valóra. Hozzáfûzte, hogy az ingatlan kivitelezése két éven át tartott, a korszerû épületben négy öltözõt, kétszáz fõs lelátót és egy tárgyalót is kialakítottak, a villamosenergia-szükségletet napelemekkel fedezik, az esõvíz egy részét öntözésre használják.

A PVSK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkacsarnok “ugrásszerûen javítja” a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét.

Forrás: MTI

Hirdetés