Hirdetés
Utánpótlás

Kosárligetet avattak Sopronban:

:

Fotó: Máthé Alexandra / Sopron Média

Hirdetés

Új pálya várja a kosarazni vágyókat Sopronban, Kosárligetet avattak csütörtökön a Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán.

A létesítmény nem csak az iskolai kosárlabda életnek és az utánpótlás-nevelésnek lesz fontos helyszíne, hanem mindenki előtt nyitott a rendszabályok betartása mellett – olvasható a Sopron Média tudósításában, mely kiemeli 80 millió forintos TAO forrásból a Raabersport Kft. – Sopron Basket valósította meg a beruházást.

Török Zoltán a Raabersport Kft. – Sopron Basket – ügyvezetője az átadón hangsúlyozta: beruházóként azért választották ezt a helyszínt, mert több évtizedes együttműködés van a csapat és az iskola között, már válogatott játékost is neveltek közösen. Itt a város lakossága – a gyermekek és a családok – a legszélesebb körben tudják igénybe venni a pályát. A kosárlabdázás valódi életérzés Sopronban.

Fotó: Máthé Alexandra / Sopron Média

Sopronban több száz gyermek kosárlabdázik utánpótlás nevelő egyesületek kötelékeiben, amihez a létesítményi hátteret fenn kell tartani és bővíteni. Most a kormányzat által biztosított lehetőségnek köszönhetően, csaknem 80 millió forintos TAO forrásból létesült Kosárlabdaliget a Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán. Ez nem csak az iskolai kosárlabda élet helyszínéül szolgál majd, hanem nyitva lesz a többi gyermek előtt is. Az utánpótlás rendkívül fontos, melynek szakmai hátterét a Soproni Darazsak Sportakadémia államilag elismert sportakadémiaként is biztosítja. A jövő tehetségeinek neveléséhez a szakembergárda és a létesítményi háttér is rendelkezésre áll, most pedig tovább fejlődött

– mondta el az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester.

Hirdetés