Hirdetés
Archivum

Kosársulit nyitott a szerb szövetségi kapitány Belgrádban:

:

Hirdetés

December 24-én egy nyílt nappal megkezdte mûködését Belgrádban Marina Maljkovic az Európa-bajnok szerb válogatott szövetségi kapitánya által alapított kosársuli. A csütörtöki megnyitón több válogatott játékos, köztük a gyõriek légiósa Tamara Radocaj is jelen volt.

Fotó: MN press/kss.rs

Fotó: MN press/kss.rs

Maljkovic már közvetlenül az Európa-bajnokság fináléja után Budapesten is arról beszélt, hogy ezt a nagy sikert arra kell felhasználni, hogy a nõi kosárlabda presztízsét javítsák és minél több fiatalt nyerjenek meg a sportág mellé. „Június 28. után sem lassítottam. Azon gondolkoztam, hogy mi legyen a következõ lépés, hiszen a felnõttek között gyakorlatilag felértünk a csúcsra. Ésszerû volt lejjebb nézni és elkezdeni bõvíteni a bázist. Eljutni oda is, ahol egyáltalán nincs nõi kosárlabda. Lehetõséget kell adni a gyermekeknek, hogy megismerkedjenek a sportággal és megszeressék a kosárlabdát. Minél több gyereket szeretnénk behozni, hiszen belõlük lehet az új Sonja, Anna, Tamara, Diana, Milica vagy Jelena. Ha csak egy kislány is eljut a felnõtt válogatottságig, már óriási sikert értünk el.” – olvasható a szerb szövetség sajtóközleményében Marina Maljkovic nyilatkozata.

Maljkovic kosársulija egy belgrádi általános iskolában tartja foglalkozásait, a tanév alatt minden szombat és vasárnap délután 14 és 16 óra között. A foglalkozások minden általános iskolás kislánynak ingyenesek és a program úgy van összeállítva, hogy bármikor be lehet kapcsolódni. Itt a cél az, hogy a legfontosabb alapokkal megismerkedjenek a gyermekek és akiben van ambíció továbblépni, õt a megfelelõ mûhelyek, intézmények irányába tereljék.

Fotó: MN press/kss.rs

Fotó: MN press/kss.rs

Hirdetés