Hirdetés
Magyarország

Kosztasz Keramidasz várakozásai a magyarországi munkáról:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd vezetőedzője a görög Kosztasz Keramidasz lett. A rutinos szakemberrel a Nemzeti Sport készített interjút.

Az 55 éves szakember 2017-ben Európa-bajnoki negyedik helyre vezette a hazája válogatottját, amivel kivívták a 2018-s világbajnokságon való szereplés jogát.

Tisztában voltam vele, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, sok jó légiós és WNBA-játékosok szerepelnek a ligában. A legjobb csapatok az Euroligában és az Európa-kupában is meghatározóak: megtiszteltetés, hogy Magyarországon dolgozhatok. Tudtam már néhány dolgot a Ceglédről, mert az előző idényben a nemzetközi porondon kétszer is játszott az Olympiakosszal, s ott voltam az athéni mérkőzésen. Az előző idényben a helyszínen is láttam magyar női bajnokit: akkor még egy görög férfiklubnál dolgoztam, de mindig is érdekelt a magyarországi munka a remek eredmények és körülmények miatt. Tavaly játszott itt Evanthia Malci, aki az egyik legjobb görög játékos, tehát ismerem a színvonalat.

– nyilatkozta a görög szakember a Nemzeti Sportnak.

Kosztasz Keramidasz a ceglédi céljairól is beszélt:

Ha a klub előző két évét nézem, azt tűzhetem ki, hogy előkelőbb helyen zárjuk az élvonalbeli küzdelmeket. Szeretném, ha a lehető legjobb kosárlabdát mutatná be a csapatom és sokra vinnénk a rájátszásban. Az Európa-kupában a csoportból továbbjutás lehet a cél, aztán ha adódik rá esély, megyünk, ameddig tudunk. Javarészt otthoni kluboknál és a szövetség kötelékében edzősködtem, ez lesz a harmadik külföldi kalandom: hét éve a svéd Solna Vikings női csapatával hosszú idő után bejutottunk a végül elveszített bajnoki döntőbe, továbbá rövid ideig az Egyesült Államokban is dolgoztam egy egyetemi csapat mellett.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható. 

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés