Hirdetés
Magyarország

Kovács Georgina magabiztosabbá vált az elmúlt idényben:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál kérdezte Kovács Georginát a ZTE NKK korosztályos válogatott játékosát az elmúlt szezonról. A zalaegerszegiek fiatalja 20 mérkőzésen 27.5 percet, 5.2 pontot, 0.9 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt. Úgy fogalmazott a lapnak, hogy magabiztosabbá vált az elmúlt évadban.

A saját teljesítményét elemezve két mérkőzést emelt ki. A csapata pedig összességében 11 győzelemmel és 10 vereséggel a tabella 5. helyén állt a versenyrendszerek leállításakor.

Hazai pályán, a TFSE-MTK ellen és a PINKK-Pécsi 424 otthonában teljesítettem nagyon jól. Előbbi párharcon remek ütemben érkeztek a pontjaim, három triplát is dobtam. Utóbbin a védekezésem volt átlag feletti: végig az egyik légiósukat fogtam, éreztem a ritmust. Mindent összevetve: elégedettek vagyunk azzal, hogy az ötödik helyen tanyáztunk, amikor véget ért a liga. Ha ősszel azt mondják nekünk, hogy ebben a pozícióban zárunk, szerintem aláírtuk volna. Mindenesetre kíváncsi lettem volna arra, képesek vagyunk-e meglepetést okozni a rájátszásban.

– fogalmazott Kovács Georgina, aki hosszú távon tervez Zalaegerszegen. “Persze tudom, sokat kell még fejlődnöm, nagyjából mindenben. Ha ki kellene emelnem valamit, akkor azt mondanám, támadásban, legfőképpen az elzárásokat kell jobban olvasnom. Többször vehetném észre a saját helyzetem − gyakran adódik előttem a lehetőség, ám előfordul, hogy még ilyenkor is a csapattársaimnak próbálok segíteni, miközben én is befejezhetném az akciót.” – összegzett.

A teljes összeállatás ITT olvasható.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés