Hirdetés
Magyarország

Kovács Vanessza: Folyamatosan szeretnénk fejlődni és előre lépni

Hirdetés

A TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő együttesének kosárlabdázójával, Kovács Vanesszával beszélgetett a klub honlapja a térdsérüléséről, az állapotáról, a felkészülés menetéről és a következő évadbeli céljairól.

Ha valakinek, akkor a TFSE-MTK Budapest első osztályú kosárlabdacsapatában szereplő Kovács Vanesszának jól jött a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás.

November óta térdsérüléssel bajlódtam; porckopást szenvedtem, ráadásul a keresztszalagom sem volt százszázalékos. Így, hogy márciusban véget ért a bajnokság, hamarabb kezdődhetett meg a rehabilitációm; június elején megműtöttek, ennek köszönhetően már szinte tökéletes erőnléti állapotba kerültem.

–  nyilatkozta az MTK.hu portálnak Kovács Vanessza.

A sportoló teljesítményén is meglátszott a sérülésével járó teher: novemberig hét mérkőzésen lépett pályára, ezeken a párharcokon összesen 33 pontot dobott, míg az ezt követő nyolc meccsen csupán 12-ig jutott.

Nem foghatok mindent a térdemre, hiszen én vállaltam, hogy így is játszom. A célom az, hogy még jobb formában teljesítsek a következő évadban, mint a legutóbbi elején. Az alapozás jelenleg is zajlik, jól haladunk, rengeteget futottunk és súlyzóztunk. Jövő héttől már a kosárlabdáé lesz a főszerep. Abban bízunk, hogy a járvány nem szab gátat a bajnokság zökkenőmentes, október eleji rajtja elé. Nagyon hiányoznak már a tétmérkőzések.

Az együttesből öten (Angyal Nikolett, Süle Krisztina, Kristina Arsenics, Miháczi Diána, Doktor Anna) távoztak, és négyen (Dúl Panka, Katona Szidónia, Tóth Tímea, Nevena Markovics) érkeztek tavasz óta.

Nem leszünk már újoncok, szóval nehezebb lesz meglepetéseket okoznunk, de ezen leszünk! Folyamatosan szeretnénk fejlődni és előre lépni. A legutóbbi kiírásban a Magyar-kupa elődöntőjéig jutottunk, a bajnokságban pedig a hatodik helyen álltunk a lefújáskor. Nagy célokat kell kitűznünk, szóval azt remélem, még ennél is jobban szerepelünk az októberben rajtoló ligában.

– összegzett az MTK.hu portálnak Kovács Vanessza.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd