Hirdetés
Magyarország

Következik a forduló rangadója – A Szekszárd a DVTK együttesét látja vendégül:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 16 óra 30 perctől következik a magyar bajnokság 16. fordulójának rangadója, melyen az Atomerőmű KSC Szekszárd a DVTK – Hun-Therm együttese ellen lép pályára. Az összecsapást megelőzően Horváth Zsófia, a szekszárdiak másodedzője foglalta össze utolsó Euroliga mérkőzésük tapasztalatait, illetve a vasárnapi találkozóval kapcsolatos várakozásait.

Január 15., vasárnap
16:30 Atomerőmű KSC Szekszárd – DVTK – Hun-Therm
Szekszárd , Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Söjtöry Tamás, Nyilas István (Fekete László)

Szerdán a kilencedik fordulóval folytatódott az Euroliga szezon. Az Atomerőmű KSC Szekszárd ezúttal idegenben, Törökországban lépett pályára, méghozzá a Fenerbahce Alagoz Holding együttese ellen. A találkozót bár a szekszárdiak dicséretre méltóan jól kezdték, végül húsz pontos vereséget szenvedtek. Horváth Zsófia esőkörben a mérkőzést értékelte.

“Azt már a mérkőzés előtt is említettem, hogy egy extra csapat otthonába utaztunk. Azt gondolom, hogy ahogy, amilyen állapotban pályára léptünk, tisztességesen helyt álltunk a Fenerbahce ellen. Tény és való, hogy nagyon sok pontot kaptunk, de összességében szerintem egy vállalható mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Természetesen továbbra is voltak hibáink, amiket az ellenféltől függetlenül követtünk el, taktikai dolgok, amiket mindenképp jobban, okosabban kellett volna csinálnunk, de ettől függetlenül, egy abszolút vállalható teljesítményt nyújtottunk Törökországban. Jó dobóformával játszottunk, főleg a találkozó elején, amire tudatosan készültünk, ugyanis tudtuk, hogy jelen állás szerint belső poszton erősebb lesz a Fenerbahce, tehát a kinti dobásokra kellett fektetnünk a hangsúlyt. Voltak most is kifejezetten jó teljesítmények, de ami most a legfontosabb, hogy csapat szinten sem vallottunk kudarcot.” – értékelt a szekszárdi másodedző. – “Bár kikaptunk húsz ponttal, ami sosem pozitív, de azt gondolom, hogy nem szabad, és nem is zuhant össze a csapat. Természetesen, mint mindig, most is tanulni kell a hibákból, le kell vonni a következtetéseket, de ezentúl nem szabad a mérkőzéssel foglalkozni. Már csak azért sem, mert nagyon feszített a tempó, mind Euroligában, mind pedig a magyar bajnokságra, éppen ezért, inkább a soron következő nagyon fontos feladatra kell koncentrálni, előretekinteni.”

Fotó: FIBA.Basketball

Vasárnap két női mérkőzéssel folytatódik a magyar bajnokság 16. fordulója. A nap utolsó találkozóján az Atomerőmű KSC Szekszárd a diósgyőri DVTK – Hun-Therm gárdáját fogadja, akik utoljára kiemelkedő játékkal arattak győzelmet az Euroligában. Horváth Zsófia elmondása szerint ez biztosan nagy löketet ad ellenfelüknek, de ezzel nekik azonban nem szabad foglalkozni.

“Most több időnk volt felkészülni a következő bajnoki mérkőzésünkre, hisz szerdán játszottunk, a DVTK pedig vasárnak érkezik hozzánk. Ez sok szempontból is többet ad számunkra. Előszőr is, akik a Fenerbahce ellen többet játszottak, azoknak több a regenerálódási idő, akik pedig nem voltak sérülés, betegség stb. okból kifolyólag, azoknak meg több a felépülési idő. Mostmár a hiányzóink is sorban térnek vissza, így az edzéseken is minőségibb csapatmunkát tudunk végezni, ami abszolút pozitív. Azt sajnos továbbra sem mondhatom, hogy maximálisak vagyunk, de természetesen ezzel együtt is, teljes erőbedobással készülünk a Miskolc elleni megmérettetésre.

Ez a DVTK elleni találkozó nagyon-nagy jelentőséggel bír számunkra. Az odavágó során ugyanis egy pontos, fájó vereséget szenvedtünk ellenük, amiért most mindenképp szeretnénk revansot venni. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen egy bombaerős, jó fizikumú csapatról van szó, akik idén is szépen szerepelnek a magyar bajnokságban. De akár mondhatnám az Euroligát is, az utolsó mérkőzésükön például sikerült megszerezniük a győzelmet, ami biztos, hogy nagy löketet fog nekik adni vasárnap is. Ezzel viszont nekünk nem szabad foglalkozni. Inkább a védekezésünkre kell koncentrálni, a Diósgyőr keretét ugyanis remek játékosok alkotják: center poszton négy olyan játékosuk is van, akik tudnak rotálni, külső poszton, Arella Guirantes vezetésével a légiósok játszanak extrát, ezen kívül pedig a külső magyar magjuk is nagyon masszív – Aho Nina, Kányási Veronika, Bernáth Réka trió.” – fogalmazott Horváth Zsófia, majd a következőképpen zárta gondolatmenetét: 

“A DVTK-n tisztán látszik, hogy a játékosaik nagy része már több éve együtt játszik. Összeszokottak, érzik egymást a pályán, úgyhogy mindenképp nehéz feladatunk lesz ellenük. Elsősorban mentálisan, de persze fizikálisan is, maximálisan felkészültnek kell lennünk. Nem számít miként alakul a mérkőzés, egy pillanatra sem szabad szétesnünk, emellett pedig ki kell használnunk a Miskolc összes hibáját – legyen szó védekezésről, vagy támadásról. A legnagyobb hangsúlynak pedig azt gondolom a védekezésen kell lennie. A Diósgyőr nagyon fizikális kosárlabdát játszik, amivel nekünk is muszáj lesz felvennünk a versenyt, ha nyerni szeretnénk, márpedig hazai pályán nem is kérdés, hogy a győzelemért lépünk pályára.”

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés