Hirdetés
Magyarország

Következik a Magyar Kupa négyes döntője – Fűzy-Antolovics Adélt kérdeztük:

:

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

Március 9-10. között Sopron ad otthont a 2023-as Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjének. Mint ismert, a negyeddöntő párharcok még február közepén egy mérkőzésen dőltek el, melyeket a magasabban rangsorolt gárdák otthonában rendeztek. A továbbjutó négy együttes végül a NOVOMATIC Arénában küzdhet meg a trófeáért. Az idei mezőnyt a rendező Sopron Basket, a tavalyi Magyar Kupa-győztes DVTK – Hun-Therm, az NKA Universitas PEAC és a SERCO UNI Győr csapatai alkotják. Az elődöntők március 9-én, csütörtökön kerülnek megrendezésre, melyek közül a Sopron Basket – SERCO UNI Győr összecsapás lesz a második 20 óra 45 perckor, melyet az M4 Sport élőben közvetít majd.

Március 9., Killik László Női Magyar Kupa
20:45 Sopron Basket – SERCO UNI Győr
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Minár László Balázs (Dernei Gábor)

A győriek szombaton játszottak egy bajnoki mérkőzést, melyen hazai pályán a magyar bajnok címvédő ellen szenvedtek 72-62-es vereséget.

“Mint mindig, most is nehéz bármit mondani egy vereség után. Azt gondolom, hogy az nagyjából egy pozitívum, hogy 62 pontot tudtunk dobni a Sopronnak, a 72 kapott pontot azonban sokallom. Ez egyben arra is utal, hogy a védekezésünk nem volt legmegfelelőbb. Sokkal koncentráltabban kellett volna lennünk.” – kezdte gondolatmenetét Fűzy-Antolovics Adél. – “A mérkőzés előtti beharangozóban említettem, hogy két játékosra kell különösképpen odafigyelnünk, Jelena Brooks-ra, illetve Fegyverneky Zsófiára. Őket kellett volna kiiktatunk ahhoz, hogy fogást találjunk a Sopronon, ezzel szemben ők ketten dobták a legtöbb pontot a meccsen. Brooks egészen pontosan 27 dobott ponttal zárt, ami egy nagyon fájó pont a részünkről.

Összességében tehát azt kell, hogy mondjam, hogy valamilyen szinten kettős érzések kavarognak bennem. Támadásban ugyanis viszonylag szépen teljesítettünk, – bár közel sem annyira jól, mint ahogy az hazai pályán elvárt – védekezésben azonban voltak hiányosságok. Ezeket ráadásul gyorsan ki kell javítanunk, hiszen csütörtökön ismét a Sopron ellen lépünk pályára, ahol megint csak nagy lesz a tét.” – mondta a győri szakember, értékelését pedig a következőképpen zárta: “Szeretném megragadni az alkalmat és köszönetet mondani a fantasztikus szurkolóinknak! Rengetegen látogattak ugyanis ki szombaton a Sopron elleni találkozóra, ami nagyon sokat jelentett a csapat, illetve a klub számára – elképesztő hangulatot varázsoltak!”

Fotó: SERCO UNI Győr

Február 16-án, szoros első félidő után végül magabiztos, 96-65-ös győzelmet aratott a SERCO UNI Győr a Magyar Kupa negyedöntőjében a Vasas Akadémia csapata ellen, így pedig bejutott a sorozat négyes döntőjébe. A korábbi években rendre nyolcas döntőt rendeztek az Kupában, idéntől viszont változik a lebonyolítás. Csak négyes döntőt rendeznek, ahol csütörtökön a győri együttes a rendező, magyar bajnok címvédő, Euroliga-győztes Sopron Basket csapatával mérkőzik majd meg a döntőbejutásért. 

“Azt gondolom, hogy egyáltalán nem hátrány, hogy ilyen kevés idő alatt másodszorra mérkőzünk meg a Sopronnal, sőt, inkább előnynek mondanám.” – válaszolta Fűzy-Antolovics Adél arra a felvetésre, hogy vajon előny-e, avagy hátrány, hogy kevesebb, mint egy hét leforgása alatt másodszorra mérkőznek meg a magyar bajnok címvédővel. – “Idén harmadszorra játszunk majd a Sopron Basket ellen, amit a Magyar Kupa szempontjából kifejezetten előnyösnek gondolok számunkra. Múlt szombaton ugyanis betekintést nyerhettünk ellenfelünk taktikájába, láthattuk a játékosok mozgását, illetve, első kézből tapasztalhattuk meg a legnagyobb erősségüket, a tranzíciós-játékukat, amire csütörtökön is különös figyelmet kell majd fordítanunk.

Jelenleg azt érzem, hogy rendkívül motivált a csapat, a játékosok, a szakmai stáb. Tudjuk ugyanis, hogy mi forog kockán, fájó vereséget szenvedtünk a Sopron ellen hazai pályán, amiért mindenáron szeretnénk visszavágni. Ahogy mondtam, az idő szűke sem gondolom, hogy hátrány lenne. Az Európa Kupa kapcsán ugyanis inkább a feszített, az egy hét – két mérkőzés ritmushoz vagyunk hozzászokva, ez a szituáció pedig ehhez lesz hasonló, ami szerintem nekünk jobban kedvez.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél, akivel zárásul arról is beszámolt, hogy a győri szakmai stáb mire hívta fel játékosai figyelmét a Sopron Basket elleni negyeddöntő előtt.

“Továbbra is egy Euroligás csapatról beszélhetünk, ami megint csak magáért beszél, s azt gondolom, hogy ennyi idő után már nem kell őket senkinek sem bemutatni. Egy nagyon összetett és komoly csapattal fogunk újból megmérkőzni, így tehát ismét nem lesz egyszerű dolgunk. Komplett csapatuk van, extra játékosokkal, akikre mind különös figyelmet kell fordítanunk. Megismételném, ami talán ismételten kulcs lehet ellenük, ha Fegyverneky Zsófit és Jelena Brooks-át ki tudjuk venni a játékból. Ők ugyanis a soproni együttes motorja, a mezőny legrutinosabb játékosai, az ő megfékezésükkel pedig akár előnyt is kovácsolhatunk magunknak. Ezen kívül, ami szintén egyértelmű, nem szabad hagynunk, hogy ellenfelünk a saját ritmusában kosárlabdázzon. Nagyon gyors játékot játszik a Sopron, amit már korábban is megtapasztalhattunk, ezt pedig az első pillanattól kezdve kontrollálnunk kell. Emellett pedig csakis saját magunkra kell koncentrálni. Tudjuk milyen hibákat vétettünk ellenük, tudjuk mit kell kijavítani, tehát a feladat adott.

Összességében viszont azt gondolom, hogy felszabadultan kell kosárlabdáznunk. Nincs rajtunk teher, hisz már ez is egy hatalmas dolog, hogy továbbjutottunk a négyes döntőbe, ám ez természetesen nem azt jelenti, hogy fel tett kézzel lépünk majd pályára. Sőt, természetesen az érem a cél, ezért utazunk Sopronba, ezért pedig mindent meg is fogunk tenni. Ezzel együtt viszont azt szeretném, ha a lányok élveznék a játékot. Jó lenne, ha egy izgalmas, közönségszórakoztató, magas színvonalú mérkőzést tudnánk játszani a Sopron ellen, ami egy Európa Kupás és egy Euroligás csapathoz méltó.” – zárta a beszélgetést Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Killik László Női Magyar Kupa – Program

Március 9. csütörtök

Elődöntők
17:45 NKA Universitas PEAC – DVTK – Hun-Therm
20:45 Sopron Basket – SERCO UNI Győr

Március 10. péntek

17:00 – Bronzmérkőzés
20:00 – Döntő

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés