Hirdetés
Archivum

Közel a csodához a Sopron:

:

Hirdetés

Három negyeden át remekül tartotta magát a Sopron a Fenerbahce ellen. Rátgéber László együttese Penny Taylor felejthetetlen második félidei produkciójának köszönhetõen húzta be a gyõzelmet és ezzel továbbra is veretlen az EuroLigában. A 81-92-es végeredménnyel záruló összecsapáson soproni részrõl Angel McCougtry 39 pontot szerzett.

Szép számmal látogattak ki a szurkolók Sopronban a Fenerbahce vendégjátékára, ami nem is csoda, mivel az EuroLiga sorozat egyetlen veretlen csapata lépett pályára az MKB Arénában. A török együttes Diana Taurasi nélkül futott ki a parkettre. A világ jelenlegi legjobbja gyengélkedett, így a szállodában maradt.

Az amerikai klasszis hiánya finoman szólva sem látszódott a török gárdán. Székely Norbertnek 6-14-nél már idõt kellett kérnie, nehogy a vártnál hamarabb eldõljön a csata. A mérkõzés nem is dõlt el, 10-19-nél ugyan egyszer még megléptek a vendégek, de innentõl kezdve végig látótávolságon belül maradt a Sopron.

A 15-21-es eredménnyel záruló elsõ etapot követõ szünetben mindkét kispadra kemény percek vártak. A Fenerbahcénál úgy nézett ki, hogy a hamar két személyi hibát begyûjtõ Taylor teljesen használhatatlan lesz ezen az estén, míg a hazaiakon a viszonylag szoros állás ellenére nem érzõdött, hogy a játék mely elemében tudnának fogást találni az ellenfelükön.

A második szakaszra nagyot fordult a világ. Fokozatosan zárkózott fel a Sopron, a 15. percben 28-28-nál pedig az egyenlítés is összejött. Ezt követõen Holt két sikeres büntetõje már hazai vezetést és vendég idõkérést eredményezett. A varázslat eztán is folytatódott. Matovics negyedik személyi hibája után megzavarodott a Fenerbahce, így a különbség elkezdett hízni, 40-30-nál 10 ponttal ment Székely Norbert együttese. Az elõnybõl a szünetre is megmaradt 8 pont, ami izgalmas folytatást vetített elõre.

A folytatás izgalmas is lett. Még 8 percen át õrizte elõnyét a Sopron, de a feltámadó Penny Taylor vezetésével egyre jöttek fel a vendégek. 2 perc volt vissza a harmadik szakaszból, amikor az ausztrál klasszis duplája után 61-62-nál török elõnyt jegyezhettünk fel. Ekkor a játékvezetõi bakik miatt, igencsak felforrósodott a hangulat, ami úgy tûnt már nem doppingolja a fáradság jeleit mutató hazaiakat. A negyed végjátékában 61-68 is állt az eredményjelzõn, de Honti triplája után csak 4 pontos differenciával vonultak pihenõre az együttesek. Ebben a játékrészben Taylor egymaga 24 pontot szerzett.

A negyedik szakaszban már nem volt kérdéses a gyõztes kiléte. A Fenerbahce rutinosan bedarálta a Sopront. A házigazdák 7 perccel a lefújás elõtt még csak 4 pontra voltak, ezen a hátrányon azonban már nem sikerült faragni. Az egyik oldalon Penny Taylor (37 pont), a másik oldalon Angel McCougtry (39 pont) szállított világklasszis teljesítményt, de a két klasszis közül a társaktól az ausztrál kapott több segítséget Tuncluer és Yilmaz révén.
 

Az idei szezon egyik legélvezetesebb és legjobb magyarországi nõi EuroLiga meccsén a Fenerbahce megérdemelt gyõzelmet ünnepelhetett, de a Sopronnak is minden tisztelet kijár. Magyar csapat régen volt ennyire közel a világelithez!

Eredmény

MKB-EUROLEASING SOPRON – FENERBAHCE SK 81-92 (15-21, 27-13, 22-34, 17-24)

Hirdetés