Hirdetés
Archivum

Közel a csodához- Szombathely – 2.nap:

:

Hirdetés

Elérkezett a hetek óta várt napja a szombathelyi négyes tornának, melyen hazánk válogatottja a világbajnok Ausztráliával mérte össze erejét. A magyar válogatott megszorongatta a világbajnoki címvédõt.

A csütörtöki Románia elleni nyilvános edzés után ezúttal a lehetõ legnehezebb ellenfél várt Székely Norbert csapatára. Nagyon fontos volt az ausztrálok elleni mérkõzés elsõ néhány perce, mivel nem engedhette meg magának a magyar csapat, hogy hamar nagy elõnyhöz jutassa nevesebb ellenfelét. Ekkor ugyanis könnyen nagy arányú vereség lehetett volna  a vége. Székely mester együttesének azonban volt tartása, jól állta a kezdeti rohamokat, majd az elsõ 10 perc végére magához is ragadta a kezdeményezést.

A 16–11-es elsõ negyedet követõen a félidõre 11 pontra növelte elõnyét a csodálatosan játszó és hatalmasat küzdõ magyar nemzeti csapat. Sajnos a második félidõre, ahogy az elsõ napon a szlovákok ellen is, egy összeszedettebb, jobban védekezõ és pontosabban célzó ausztrál csapat szaladt ki. Ebben a szakaszban fokozatosan elfogyott az elõnyünk, a negyedik negyed elõtt már „csak” 3 ponttal vezettünk.

A negyedik 10 perc közepére felõrölte a fáradó válogatottunkat a világbajnok. Három perccel a játékrész vége elõtt már 63–68-ra mentek a vendégek. Az utolsó percben ugyan még lett volna lehetõség feljebb zárkózni, de a gárda szellemi vezére Fegyverneky Zsófia elfáradt, büntetõket hibázott és kulcspillanatban eladta a labdát. Ezzel megérdemelten nyert Ausztrália, de válogatottunktól ez a produkció több volt, mint tisztes helytállás. Hitet adott a folytatásra nézve!

A magyar válogatottból 17 pontjával és remek szervezõi munkájával Fegyverneky Zsófia emelkedett ki. A pécsiek kiválósága mellett Krivacsevics Tijana (14 pont) és Nagy-Bujdosó Nóra (12 pont) termelte a pontokat, de a palánk alatt Horti Dóra is remekül megállta a helyét képzettebb riválisaival szemben.

Az ausztráloknál Harrover és Grima remekelt.

Eredmény

Magyarország–Ausztrália  68–74 (16–11, 23–17, 16–24, 13–22)
Magyarország: Fegyverneky 17/9, Szlimák 2, Nagy-Bujdosó 12/3, Krivacsevics 14, Horti 7. Csere: Horváth Zsófia 2, Vida 8/6, Czank, Laklóth, Fûrész D. 4/3, Varga Zsófia 2, Turóczi
Ausztrália: Harrower 13/3, Summerton 7, SNELL 8/6, O’HEA 11, Tolo 7. Csere: Grima 18/3, Cambage 6, Richards, Phillips, Screen 2, Poto, Zavecz 2

A nap másik mérkõzésén Szlovákia kiütötte Romániát.

Eredmény

Románia-Szlovákia 52-100

Hirdetés