Hirdetés
Archivum

Közel került a bajnoki címhez a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Egy felemás összecsapáson diadalmaskodott hétfõn az Orosz Bajnokság döntõjének második mérkõzésén a Jekatyerinburg. A hazaiak szinte végig domináltak, de a negyedik negyedben Pokey Chatman tanítványai egy nagy hajrával érdekessé tették a végjátékot.

Ezúttal nem követte el azt a hibát a Szpartak Moszkva, mint vasárnap, amikor pillanatok alatt nagy hátrányba kerültek. A hétfõi mérkõzésen 5 perc játék után 5-7-re vezettek a vendégek, sõt az elsõ etap utolsó percébe fordulva Milovanovic triplája után már 5 pont volt a differencia. 10 perc játék után végül 11-14-nél, 3 ponttal járt elõrébb a Szpartak Moszkva.

A második negyedben fordult a kocka. Parker és Pondexter találatai után 16-16-nál már egyenlõ volt az állás. Az EuroLiga elõdöntõjéhez hasonló pontszegény összecsapást láthattunk, melyen a félidõ elõtt 4 és fél perccel még 22-22 volt az állás. Ekkor azonban Parker szerzett sorozatban hat pontot és Nolan is eredményes volt. 1 perccel a nagyszünet elõtt így meglógtak 31-24-re a hazaiak. A félidõ 31-26-os eredményét Sue Bird két sikeres büntetõvel állította be.

A harmadik negyed Stepanova és Gruda dupláival indult, amivel pillanatok alatt 35-26-ra ugrott a különbség. Kicsúszni látszott Sue Birdék kezébõl a finálé második felvonása, 5 perc után már 12 pont volt a differencia, sõt 2 perccel a harmadik etap vége elõtt 49-28 állt az eredményjelzõn. Korstin, McWilliams és Petrovic azonban tett róla, hogy 30 perc játék után 49-35-re zárkózzanak fel a vendégek.

A negyedik etap egészen elképesztõ fordulatot hozott. 8 és fél perccel a lefújás elõtt még 52-37-es hazai elõnyt jegyezhettünk fel. Ezt követõen azonban Taj McWilliams, Noelle Quinn és Sue Bird nem egyszer szerencsés találataival az utolsó percre 58-52-re jöttek fel a vendégek. A gyõzelmet szinte már elkönyvelõ uráliak teljesen elbizonytalanodtak a végjátékra. Gundars Vetra csapatának szerencséjére nem ötször tíz percig játszák a kosárlabda mérkõzéseket, így a nagy felzárkózás közepette elérkezett az utolsó perc, amely természetesen a taktikai jellegû faultokról szólt. A büntetõknél pedig már nem tudott jobban felzárkózni a trónkövetelõ. Végül 61-56-ra nyert a Jekatyerinburg és csütörtökön úgy lépnek pályára a Szpartak Moszkva csarnokában, hogy egy gyõzelemmel megnyerhetik a bajnokságot.

A mérkõzés legjobbja a 20 pontot és 9 lepattanót szerzõ Taj McWilliams volt, míg a hazai oldalon a 13 pontos Parker és a 12 pontos Pondexter remekelt.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg –Szaprtak Moszkva Vidnoje 61-56 (11-14, 20-12, 18-9, 12-21)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Jekatyerinburg javára.

Hirdetés