Hirdetés
Magyarország

Közel volt a bravúrhoz a PEAC Ankarában

Nesibe Aydin - NKA Universitas PEAC 74-71 (22-22, 14-19, 18-18, 11-9, 9-3)

Európa Kupa, rájátszás - 1. forduló, 2. mérkőzés
Ankara, Tobb-Etü TED Ankara Kolejliler Spor Salonu
Ferevski, Chrakowiecki, Nicolae (Rom)

Nesibe Aydin: Thomas 17, Nacickaite 16/6, Yildizhan 6, Eldas 8/3, Coates 21. Csere: Uygül, Duman, Coklar 6.

NKA Universitas PEAC: Kiss 23/3, Szücs 15/9, Marshall 11/3, Wentzel 6/6, Dudasova 11/6. Csere: Selcova 3/3, Brajkovic 2.

Továbbjutott a Nesibe Aydin 145-139-es összesítéssel.

Hirdetés

Az Európa Kupa rájátszás 1. fordulójának visszavágóján az NKA Universitas PEAC hosszabbítást követően 74-71-es vereséget szenvedett a török Nesibe Aydin-tól és búcsúzott a sorozattól. A pécsiek hatalmas küzdelemben a rendes játékidőben ledolgozták az első meccsen összeszedett hárompontos hátrányukat. 68-65, összesítésben 136-136 állt az eredményjelzőn 40 perc játék után. A ráadásban a török gárda több erőt tudott mozgósítani, így végül 145-139 arányban megnyerték a párharcot.

Az első mérkőzésén Pécsett úgy szenvedett 71-68-as vereséget az NKA Universitas PEAC, hogy 16 pontos hátrányból állt fel. Az akkor megsérülő Chelsea Nelson játékára nem számíthatott Csirke Ferenc. A törököknél Katsiaryna Snytsina volt a nagy hiányzó. A Nesibe Aydin otthonában Ty Marshall és Szücs Réka találataival 4-0-s előnybe került a PEAC. A törökök ezt követően gyorsan egyenlítettek, majd a negyed közepén fej-fej mellett haladt a két csapat. 10-8-as hazai vezetés után Szücs Réka és Nikola Dudasova tripláival, illetve az extra formát mutató Kiss Virág villanásával 16-12-re fordítottak a pécsiek. A negyed hajrájában Wentzel Nóra szintén megvillant távolról, de a törökök is rendezték a sorokat és 22-22-nél egyenlítettek. A második szakasz elején három percig nem talált be a pécsi gárda, ez idő alatt azonban a törökök mindössze két pontot szereztek. 24-22 után Ty Marshall öt pontjával ragadta magához ismét a vezetést a PEAC.

A második negyed második felében úgy tudta tartani minimális vezetését a magyar csapat, hogy Nikola Dudasovát bokasérülés miatt le kellett cserélni és a félidőig már nem térhetett vissza. A pontokért Ty Marshall, Kiss Virág és Szücs Réka felelt. Csapatszinten az első 20 percben a 34 mezőnykísérletéből 16-ot értékesített a PEAC. Legalább ennyire fontos kiemelni, hogy az eladott labdák számát rendkívül alacsonyan tartották a mieink. Mindössze három szerepelt a statisztikai lapon. A félidőben végül 41-36-ra ment a PEAC. A harmadik negyedre visszatérhetett Nikola Dudasova. A nevéhez fűződött a magyar csapat első négy pontja, amivel 44-37-re módosult az állás. A folytatásban Kiss Virág és Szücs Réka is betalált, így 4-6 egység környékén állandósut a differencia. Ez azt jelentette, hogy összesítésben is továbbjutásra állt a PEAC.

A harmadik szakasz hajrájához közeledve felcsillant az esély nagyobb pécsi előnyre. Amikor Kiss Virág triplája, majd duplája célt ért, 56-45-nél kialakult az addigi legnagyobb differencia. A negyed hajrája a törököké volt. Kamile Nacickaite ízelítőt adott a klasszisából. Egymaga 7 pontot szerzett, amivel 59-54-re felhozta csapatát. A Nesibe Aydin felzárkózása ellenére a negyedik negyedre fordulva is a PEAC állt továbbjutásra és ez szinte végig így volt a rendes játékidőben. A negyedik szakaszt Ty Marshall duplája vezette fel, majd Szücs Réka triplája után 64-54-re módosult az állás. Hatalmas erőket mozgósított a PEAC és ez rengeteget kivett a játékosokból. Szücs triplája után a következő öt percben mezőnykosarat nem, mindössze két büntetőt jegyeztek a mieink. A törökök ezt kihasználva 66-62-re szépítettek.

A rendes játékidő végjátékában Kiss Virág duplájával 68-62-nél még reális esély mutatkozott a továbbjutást érő különbség kialakítására. Óriási izgalmak közepette az utolsó három percben Jessica Thomas három pontjával 68-65-re visszajött a Nesibe Aydin. Ez azt jelentette, hogy a visszavágó végén összesítésben 136-136 volt az állás. Jöhetett a hosszabbítás. Ennek kezdetén két találattal 69-68-ra fordítottak a hazaiak. A PEAC-ból ráadásul Szücs Réka kipontozódott. A hajrában a rivális tartotta összesítésben az előnyét. Végül a meccset 74-71-re, a párharcot 145-139-re nyerték a törökök. Ugyanakkor szűkös rotációval játszva hősies küzdelmet mutatott be a PEAC, melyért minden elismerést megérdemel.

Hirdetés