Hirdetés
Archivum

Közel volt a bravúrhoz a Sopron:

:

Hirdetés

Kiélezett végjátékban maradt alul a Sopron a Rivas Ecopolis otthonában. Székely Norbert együttesének Valdemoro sérülése után reális gyõzelmi esélyei voltak, de az utolsó percben a spanyolok akarata érvényesült a pályán.

Egy jó formában lévõ Rivas Ecopolishoz látogatott csütörtökön este a Sopron. Ez a jó forma az elsõ percekben még nem mutatkozott meg a hazaiakon, 3 perc után 2-6-ra ellépett Szekély Norbert együttese. Sajnos ezt követõen ízelítõt adott abból a madridi alakulat, hogy mivel szorongatták meg 5 nap leforgása alatt a Fenerbahcét és a Valenciát. Valdemoro és Bonner találatai után 19-11 is állt az eredményjelzõn. A negyed hajrájában Holt két triplájával sikerült elkerülni, hogy túl nagy legyen a különbség, így 24-17-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A második etapban sajnos egyszerû képlet alapján zajlott a játék, amikor kicsit is felzárkózott a Sopron, szinte azonnal érkezett a hazai válasz. Így volt ez 29-25-nél, amikor Gimeno sportszerûtlen hibája után sikerült látótávolságba kerülni, majd innen lett hirtelen 36-27. Aztán ez megismétlõdött 36-32-nél is, amikor egy kisebb ritmusváltást követõen 1 perc alatt újra 41-32 lett az állás. A negyed hajrája nagyon nem sikerült a magyar csapatnak. Cruz duplája után 48-37-nél érkezett el a szünet.

A harmadik negyed elején állandósulni látszódott a differencia. A második szakasz hajrájában megsérülõ Valdemoro nélkül a madridiak nem tudták növelni elõnyüket, a Sopron meg felzárkózni nem tudott. A fordulópontot a negyed utolsó 4 perc tartogatta. Ekkor Bonneren kívül senki nem volt, aki betaláljon hispán részrõl. Ezt a kis megtorpanást pedig ügyesen vették észre Hontiék. Varga labdaszerzése után Holt pontjaival sikerült 60-55-nél újra látótávolságon belülre kerülni, majd McCoughtry triplája azt jelentette, hogy a záró felvonás mindössze 3 pontos különbségrõl indult.

A 64-61-rõl induló negyedik negyed elején a megállíthatatlan és végül 33 pontot jegyzõ Bonner mellett Aguilar és Cruz is beköszönt, a különbség pedig pillanatok alatt 12 pontos volt. 73-61 után azonban sikerült szépíteni, méghozzá egy nem is akármilyen 0-11-es futással. Ez egyben azt is jelentette, hogy 1 perc 35 másodperccel a lefújás elõtt 73-72-re állt az eredményjelzõn. A végjátékban a hely szelleme megihlette a játékvezetõket, de az összképhez hozzátartozik, hogy a soproniak a kevés variációs lehetõségeik miatt fejben elfáradtak. Az utolsó percben Aguilar 6 büntetõt értékesített, így a vége 79-74 lett.

Eredmény

Rivas Ecópolis – MKB-Euroleasing Sopron 79–74 (24-17, 24-20, 16-24, 15-13)

Hirdetés