Hirdetés
Archivum

Közel volt a bravúrhoz a Sopron a Fenerbahce ellen:

:

Hirdetés

A Sopron 57-53-as vereséget szenvedett a Fenerbahce együttesétõl. Igor Polenek csapata Fegyverneky Zsófi nélkül és Simon Zsófi kiválása után is hõsiesen küzdött a gyenge napot kifogó sztárcsapat ellen. A végjátékban a nagy egyéniségek villanása döntött, de a Sopron minden dícséretet megérdemel.

A Fenerbahce ellen folytatta szereplését a Sopron a nõi kosárlabda Euroligában. A török csapat veretlenül menetel idén és természetesen ezúttal is esélyesként léptek pályára. Igor Polenek nem számíthatott Fegyverneky Zsófira, de a bokasérülésbõl felépülõben lévõ Dragana Stankovic bevethetõ állapotban volt.

Ahogy azt az elmúlt években a Fenerbahce fellépéseinél megszokhattuk, ismét szép számmal érkeztek Ausztriában dolgozó török szurkolók. McCoughtry szerezte a találkozó elsõ pontját, melyre Hawkins válaszolt egy triplából. Az elsõ percekben soproni oldalon Sara Krnjic került a középpontba, aki elõbb egy ziccert értékesítve 7-2-re módosította az állást, majd beütötte második személyi hibáját. Ekkor cserélni kellett és Stankovic került a helyére, aki egy szép megmozdulással és két ponttal mutatkozott be. A Sopron legnagyobb elõnye 6 egység volt. A törökök finoman fogalmazva is nehezen tudtak felpörögni a találkozóra, de Vardarli triplája és McCoughtry büntetõi után így is vezettek.

Az elsõ szakaszban soproni oldalon Hawkins 9, a törököknél McCoughtry 10 pontnál járt. A 18-15-rõl induló második negyedben Hawkins ziccere és Ciglar triplája után fordított a Sopron. A vendégeknél Pondexter villant, aki egy hármast és egy 2+1-es helyzetet értékesítve 6 pontos elõnyhöz juttatta csapatát. Nagyon figyelni kellett, hogy ne csússzon ki a mérkõzés a magyar csapat kezei közül. Errõl Ciglar gondoskodott, így 26-24-nél török idõkérés miatt állt a játék. A Fener zónával próbálkozott, de Hawkins egyenlített, majd Simon két villanásával sikerült tartani a lépést.

A félidõ végjátéka töredezetté vált. Elõbb Simon sérülése miatt állt a játék. A mûtött válla ugrott ki ismét és már nem térhetett vissza. Ezt követõen pedig egy török szurkolót kellett kivezetni, mely közben kisebb lökdösõdés alakult ki a vendégszektorban. A szünetben McCoughtry büntetõjével 36-34-re vezetett a Fener. A török csapat 26-10-re nyerte a lepattanókért folytatott párharcot, de az abból szerzett elõnyüket ellensúlyozta a 11 eladott labdájuk. A vendégek palánk alatti fölényét tovább növelték Sara Krnjic faultproblémái, aki a harmadik szakasz elején már négy hibánál járt.

A mérkõzés második kritikus pontja éppen a harmadik szakasz eleje volt, amikor McCoughtry és Vardarli pontjaival ismét 6 egységre ugrott a differencia. Ekkor Igor Polenek idõt kért. A törökök legnagyobb elõnyét az egész mérkõzésen 43-36-nál Verameyenka büntetõje után jegyezhettük fel. Sokáig csak 2 pont állt a Sopron neve mellett, amiket Faris szintén büntetõkbõl ért el. Esélyt kínált azonban a felzárkózásra, hogy Hollingsworth beütötte negyedik hibáját és Vardarli egy fegyelmezetlenség után technikait kapott.

Vardarli a játékvezetõk többszöri figyelmeztetése ellenére nem engedett elvégezni egy alapvonali bedobást. Iva Ciglar két büntetõje ugyan kimaradt, de ezt követõen Stankovic és Hawkins pontjaival felzárkózott a Sopron. A játékrész végén pedig Ciglar triplája már ismét vezetést jelentett.

A 45-44-rõl induló negyedik negyedben kézzelfogható közelségbe került a bravúr. Ciglar büntetõi után 47-44-re ment a Sopron. Ez a 3 pontos elõny Faris triplája után 5 perccel a mérkõzés vége elõtt 50-47-nél is tartott még. A találkozóból négy perc lehetett hátra, amikor Bibrzycka egyenlített. Ezt követõen Pondexter két villanásával már a törökök voltak lépéselõnyben. Hawkins büntetõjével még ismét sikerült egálra hozni a találkozót. Két perccel a mérkõzés vége elõtt Kelly Faris dobhatott két büntetõt, de az elsõ kimaradt. Bibrzycka triplája a másik oldalon viszont utat talált a gyûrûbe és ezzel kialakult az 57-53-as végeredmény.

A Sopron nagyot hajtott, de a végjátékban a vendégek rutinja döntött. Nagy lehetõség kapujában állt Igor Polenek együttese és egy bravúr sokat ért volna a továbbjutás szemponjából. Ennek ellenére nincs ok a csalódottságra. A beharangozónkban azt írtuk, hogy ez lehet az a találkozó, mely után az év eleji gödörbõl megindul felfelé a magyar bajnoki címvédõ. A látottak alapján erre van is esély.

Eredmény

UNIQA Euroleasing Sopron – Fenerbahce SK 53-57 (15-18, 19-18, 11-8, 8-13)

Hirdetés