Hirdetés
Magyarország

Közel volt a bravúrhoz a Sopron:

:

Hirdetés

A Sopron Basket hazai pályán 77-70-es vereséget szenvedett a Lattes Montpellier gárdájától az Euroliga 8. fordulójában.

Fordulatos mérkőzést vívott a két csapat. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, jellemzően 2-3 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem formálódott. A játékrész közepén 13-11-nél, majd 15-13-nál a franciáknak volt labdája, hogy nagyobb előnyt alakítsanak ki. A folytatásban azonban a Sopron tudott 18-15-ös előnyre szert tenni. Úgy nézett ki, hogy Dubei Debóra büntetői után a mieink vonulnak előnnyel a kisszünetre. Ezt követően azonban jött Gabby Williams triplája, így végül 23-21-re a vendégek mentek.

A második szakasz elején 29-24-re ellépett a Lattes Montpellier, de innen sikerült fordítani. Ráadásul ki kell emelni, hogy 33-31 után Czukor Dalma két remek megoldásával került 35-33-nál a Sopronhoz az előny. Tina Jovanovic 2+1-es megoldása pedig 38-33-as vezetést eredményezett. Ez összességében 9-0-s futás volt. Az első etaphoz hasonlóan azonban a másodikat is egy francia tripla zárta, így végül 38-38 állt az eredményjelzőn. A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy Aleksandra Crvendakic már 12 pontnál jár az extra kezdése után. Döntő különbség a fontos statisztikai mutatókban nem alakult ki. Érdekesség, hogy a Sopronnak kevesebb eladott labdája volt ellenfelénél, de ezeket könyörtelenül megbüntette a rivális és 11 pontot ért el belőlük.

Fotó: FIBA.Basketball – Tóth Zsombor

A harmadik negyedet a vendégek kezdték élesebben, de Varga Alíz triplájával és Határ Bernadett ziccerével 45-42-nél újra a mieinknél volt az előny. Ez Fegyverneky Zsófia villanásai után egészen 50-42-re nőtt, ami újabb 12-0-s futást jelentett. A variációs lehetőségeket csökkentette, hogy a második félidőt Tina Jovanovic már nem tudta vállalni. Az előző két szakasszal ellentétben azonban a vendégek minden igyekezetük ellenére nem egyenlítettek a játékrész végére. A vezetésből öt pont megmaradt, így 57-52-ről vágtak neki a felek a záró szakasznak.

Az utolsó etap elején négy percen át nem szerzett mezőnykosarat a Sopron és ez idő alatt 60-59-re fordított a Lattes Montpellier. A legjobbkor szakadt meg egy triplával Aleksandra Crvendakic hosszú kosárcsendje. Ugyanakkor a mezőnyben egyre nagyobb fölénybe kerültek a franciák. Több variációs lehetőségük maradt a végére és bár nagyot küzdött a Sopron, az utolsó két percben 67-66 után nem mutatkozott reális esély a győzelem kiharcolására. Higgadt büntetőzéssel és a Williams, Mavunga, Duchet trió egy-egy extra megoldásával behúzta a győzelmet a Lattes Montpellier.

Eredmény

Sopron Basket – Lattes Montpellier 70-77 (21-23, 17-15, 19-14, 13-25)

Legjobb dobók

Sopron Basket:  Aleksandra Crvendakic 19/9, Fegyverneky Zsófia 14, Határ Bernadett 11.

Lattes Montpellier: Stephanie Mavunga 18/6, Alix Duchet 15/9, Diandra Tchatchouang 12.

Statisztika

Hirdetés