Hirdetés
USA

Közel volt Nigéria a csodához USA ellen:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárultak belgrádi olimpiai selejtező A-csoportjának küzdelmei. Az utolsó mérkőzés bár tét nélkül zajlott, de mégis rendkívül emlékezetes lett. USA mindössze 76-71-re verte Nigériát.

A csoport első vasárnapi meccsén Szerbia 76-48-ra legyőzte Mozambikot, ezzel eldőlt, hogy USA és Nigéria mellett ebből a négyesből szerbek mehetnek az olimpiára.

Nigéria és az Egyesült Államok Tenerifén a 2018-as Világbajnokság negyeddöntőjében összecsapott, akkor három negyeden át kifejezetten jól tartotta magát az afrikai csapat. Nem ízlett az amerikaiaknak a stílusuk. Ezúttal még hosszabb időre tudták nyújtani a versenyképes szakaszt. Gyakorlatilag győzelmi esélyeik mutatkoztak.

A mindkét fél számára tét nélküli találkozón USA Breanna Stewart-ra nem számított. Pihenőt kapott a sérülésből visszatérő klasszis. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két alakulat, a játékrész végén 21-20-ra ment Nigéria. Felszabadultan játszva a második etapban 16 pontos előnyt építettek fel. Ebből pedig 12 pont a nagyszünetre is megmaradt.

Fotó: FIBA.Basketball

USA érezhetően megzavarodott nagy hátrányban. A harmadik negyed közepén még 44-30-as előnnyel gazdálkodhatott Nigéria. Innen zárkózott fel a játékrész végére 57-50-re az amerikai csapat. Brittney Griner, Nneka Ogwumike és Sylvia Fowles révén magas posztokon kerültek fölénybe. Négy és fél perc volt hátra, amikor 64-63-nál fordított USA. Fej-fej melletti küzdelem alakult. Másfél perccel vége előtt még 70-70-es állást rögzíthettünk. A’Ja Wilson duplájával került előnybe USA és végül behúzták a győzelmet.

A meccs után megtartották a csoport eredményhirdetését. Az MVP Nneka Ogwumike (USA) lett, míg mellette Ezinne Kalu (Nigéria), Ana Dabovic (Szerbia), Leia Dongue (Mozambik) és A’ja Wilson (USA) került az All-Star ötösbe.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés