Hirdetés
Európa

Közel voltak a bravúrhoz a Gdynia ellen Nevena Jovanovicék:

:

Hirdetés

A hétvégén a 9. forduló mérkőzéseit rendezték a lengyel élvonalban. Kikapott a címvédő CCC Polkowice, a múlt héten Sopronban diadalmaskodó Arka Gdynia nagy csatában őrizte meg veretlenségét.

Két kiemelt rangadó is szerepelt a programban a hétvégén a lengyel bajnoki küzdelmeket tekintve. Az Arka Gdynia a soproni vendégszereplése után a Sleza Wroclaw otthonában lépett pályára. Végül kiélezett küzdelemben 63-58-as győzelmet arattak. A Wroclaw bravúrra készült és erre sokáig volt is esélyük. A Gdynia ugyanis hiába épített fel 10-12 pontos előnyt, rendszeresen felzárkózott a Wroclaw.

A hajrában Nevena Jovanovic triplája után 60-56-ra jöttek vissza a hazaiak  és ekkor még több, mint két perc volt hátra. Bár lett labdájuk hozzá, de közelebb kerülniük vagy fordítaniuk azonban végül nem sikerült. Marie Gülich 10 pont, 17 lepattanós dupla-duplája emelkedik ki a győztes csapatból. A Wroclaw gárdájában Nevena Jovanovic 31 perc alatt 5 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

A tabella második és harmadik helyezettjének összecsapásán az Artego Bydgoszcz 67-62-re verte a címvédő CCC Polkowicét. A Bydgoszcz gyorsan lépéselőnybe került, de a negyedik negyedben a Polkowice 8 pontos hátrányból is többször felzárkózott. A győztes gárdában Laura Miškinienė 20 pont,  9 lepattanót elérve dominált.

Eredmények

DGT Politechnika Gdańska – CosinusMED Widzew Łódź 70:67
Enea AZS Poznań – AZS Uniwersytet Gdański 68:65
Wisła Kraków – Pszczółka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin 52:70
Artego Bydgoszcz – CCC Polkowice 67:62
1KS Ślęza Wrocław – Arka Gdynia 58:63
Energa Toruń – PolskaStrefaInwestycji Enea Gorzów Wlkp 61:90

Fotó Sleza Wroclaw

Hirdetés