Hirdetés
Archivum

Közeledik az alapszakasz megnyerése felé a Salamanca:

:

Hirdetés

Nem hozott meglepetést a Spanyol Bajnokság szombati játéknapja. A tabella elsõ három helyén álló sztárcsapatok sima gyõzelmet arattak és ezzel a Salamanca egy fordulóval közelebb került az alapszakasz megnyeréséhez.

A Salamanca a Celta Vigo gárdáját fogadta. A vendégek az elsõ negyed után még 3 ponttal vezettek, majd a Salamanca a második periódust 29-14-re nyerte és ezzel eldöntötte a gyõzelem sorsát. A második félidõben a végül 16 pontig jutó Erika de Souza vezetésével a hazaiak már csak arra ügyeltek, hogy õrizzék biztos elõnyüket. A vége 88-66 lett.

A Valencia a 11. helyen szerénykedõ Cadi La Seu d´Urgell otthonában lépett pályára. A 17 pontig jutó Katie Douglas és a végül 14 pontot termelõ Cindy Lima vezérletével Natali Hejkova gárdája mindegyik negyedet megnyerte. Az elsõ félidõ végén még „csak” 13 pont volt a különbség, de a lefújás pillanatában már 48-82 állt az eredményjelzõn.
 

A Rivas Ecopolis a Gironát fogadta. Itt hasonló volt a helyzet, mint a Salamanca összecsapásán. Az elsõ negyedet még az alacsonyabban rangsorolt gárda nyerte, majd a 24 pontos DeWanna Bonner beindult és innentõl a Gironának nem volt esélye. Végül 78-55-re nyertek a madridiak.
 

Eredmények
 

PERFUMERIAS AVENIDA – RC CELTA INDEPO 88-68
EXTRUGASA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 68-74
HONDARRIBIA – IRÚN – C.B. OLESA 101-48
SÓLLER BON DÍA! – UNB OBENASA LACTURALE 69-81
RIVAS ECOPOLIS – GIRONA FC 78-55
CADI LA SEU D´URGELL – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 48-82
 

Tabella

Hirdetés