Hirdetés
Archivum

Közgáz: kettõbõl kettõ:

:

Hirdetés

A küzdelmes, de elég sok hibával tarkított, 16-16-ra végzõdõ elsõ félidõ után a 3. negyedben “robbantott” és biztos gyõzelmet aratott a  Közgáz nõi együttese a Debrecen ellen a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõ második napjának nyitó mérkõzésén. A Közgáz veretlenül, a tartalékos Debrecen nyeretlenül várhatja a torna záró napját.

Írta: Botár László

Az alapszakasz végén a debreceniek a fõvárosban gyõzték le a keleti csoportot addigra már megnyerõ Közgázt.

Száva Dorina jóvoltából debreceni triplával kezdõdött az összecsapás, majd a nyitó napon nem szereplõ dereceni bedobó ügyes duplájával már 5-0-ra vezettek a hajdúságiak. Lantos Adrienn szép hármasával zárkózott a Közgáz, amely Shirian Fatime támadó pattanó utáni kosarával egalizált. Jó iramú, színvonalas játékkal indult a találkozó, majd a szakasz közepén kapkodni kezdett a Közgáz, rossz ritmusban, pontatlanul játszottak a fõvárosiak, tanácstalanok voltak a debreceni zóna ellen. Szintén nem sziporkázó cívis városi hölgyek egy 7-0-s rohammal elléptek, Szalay Viktória idõn túli triplát dobott. A Közgáz elsõ negyedbeli mezõnymutatója 2/21 volt.

Foltin Blanka növelte a Debrecen elõnyét a második szakasz elején. Szalay ezt követõen már érvényes hármast dobott, közel egy negyednyi Közgáz-kosárcsendet megtörve. Lantos újabb hármasa után egy triplányi távolságra zárkóztak fel a fõvárosiak, akik jóval keményebben, szervezettebben védekeztek, mint az elsõ etapban. Debreceni idõkéréssel megtört a Közgáz lendülete, “befagyott” az eredményjelzõ, a szakasz közepén percekig nem esett kosár. A félidõ hajrájában büntetõkbõl azért igen, majd Doktor Anna duplája alakította ki a 16-16-os félidei eredményt.

Alacsony szerkezetû ötössel kezdte a második félidõt a Közgáz, és Shirian szerencsés kosarával megszerezte a vezetést. Foltin 2+1-es akciója után ismét a debrecenieknél volt az elõny. A szakasz közepén a Közgáz addig gyengén dobó játékosai közül Kapornai Dóra és Shirian is elkapta a fonalat, vezetésükkel egy 14-0-s rohammal “döntõ csapást” mért a Közgáz szûkebb rotációval rendelkezõ, fáradni látszó ellenfelére. A debreceniek rosszul bobtak, és sok labdát el is adtak, a Közgáz 20 pontot szerzett a 3. negyedben, 4-gyel többet, mint az egész elsõ félidõben. A debreceniek 5 pontot értek el ebben a szakaszban, mindet Foltin dobta.

A záró etap elején a magabiztossá váló Közgáz elõnye gyorsan 20 pontosra nõtt, a Debrecen azonban nem adta olcsón a bõrét. Göttlinger, valamint Szabó Réka egy-egy triplájára építve egy 8-0-lal a szakasz közepén a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte vissza magát. Erre válaszul a szakasz közepén Katona Bianka vezette 11-1-gyel eldöntötte a meccset a maga javára a Közgáz.

Eredmény

Debreceni Egyetem – Közgáz 33-55 (12-5, 4-11, 5-20, 12-19)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, döntõ, nõk, 2. nap, 30 nézõ. V.: Goda, Kruk, Nagy-Pál.

Pontszerzõk
Debrecen: Muzsnay, SZÁVA 9/3, Szabó R. 5/3, Göttlinger 8/6, FOLTIN 11. Cs.: Jávor, Új. Edzõ: Kovács Imre.
Közgáz: KATONA 8, LANTOS 6/6, Doktor 7, SHIRIAN 11, Abaházy 3. Cs.: Imre, Szalay 7/3, Farkas, KAPORNAI 6, Szammer 4, Galba 2, Strupka 1. Edzõ: Németh Kata.

Nyilatkozatok
Kovács Imre: – Nem gondoltam volna, hogy az elõzõ napi dobótljesítméynünket alul tudjuk múlni – sajnos sikerült…Az önbizalommal nagyon nagy gondok vannak, ezért van az alacsony dobott pontszámunk, gratulálok a Közgáznak, megérdemelten nyert.
Németh Kata: – Két ellentétes félidõt produkáltunk, nagy bánetomra nagyon nehezen lendültünk játékba. A vléégeredmény nem reális, a Debrecen egyik legjobbja, Gál Annamária otthon fekszik betegen, neki ezúton is jobbulást kívánunk. Örülök annak, hogy szünet után feljavult játékkal nyerni tudtunk, kedden mindent beleadunk a TF ellen.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_15

Hirdetés
Hirdetés