Hirdetés
Európa

Közvetlen riválissal mérkőznek Simon Zsófiáék:

:

Hirdetés

Vasárnap kora délután a spanyol élvonalban Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Quesos El Pastor Zamorát látja vendégül.

A Mann Filter szereplését kiemelten követjük. A válogatott szünetre 2 győzelemmel és 6 vereséggel fordultak. Mivel Spanyolországban (is) az alapszakasz felénél első nyolc helyen álló gárda szerepelhet a kupa nyolcas döntőjében, így a következő hetekben óriási a tét. Nagy hajrára van szükség a zaragozai alakulattól, hogy beférjen ebbe a csoportba.

Simon Zsófiáék számára a vasárnapi derbi hatványozott téttel bír, hiszen a Quesos El Pastor rendkívül szerény mutatóval, 1 győzelemmel és 7 vereséggel sereghajtó. Közvetlen riválisnak tekinthetőek tehát. A győztes még tudja tartani a lépést a felsőházzal, a vesztesnek erre várhatóan nem lesz esélye. A válogatott szünet előtti utolsó meccs nem sikerült rosszul. A Mann Filter 32 percen át tartotta a lépést a Valenciával. Simon Zsófia a 74-64-es vereség során 33 és fél perc alatt 7 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett.

A szezon eddigi részét nézve Simon Zsófia hét mérkőzésen 26 perc 21 másodperc alatt 6,6 pontot, 2,1 lepattanót és 2,3 gólpasszt átlagol a spanyol élvonalban.

Bizakodva készül a Mann Filter a vasárnapi találkozóra, hiszen példátlan sorozatban van a Zamora ellen. A 2013/2014-es szezon óta mindig sikerült őket legyőzni hazai pályán. Ahhoz, hogy ez most is összejöjjön mindenképpen szükség lesz a valenciai meccsen látott hatékony távoli dobásokra. Összesen 10 triplát értékesített akkor a zaragoza-i együttes. A mérleg másik oldala viszont, hogy a lepattanók nem jöttek és a 14 eladott labda okozhatott fejfájást.

A Zamora egy klasszikus spanyol kiscsapat képét mutatja. Ellenük – a Valenciával ellentétben – lehet tartani a lépést festékben. A legjobbjuk a Stanfordról ismert Brittany McPhee, akinek 15.5 pontos átlaga van. Még az első fordulóban tudtak nyerni, azóta sorozatban hét vereséget szenvedtek. Biztos, hogy a stábjuk lelkileg, önbizalom szempontjából is megpróbálta rendezni a sorokat, de így is nagy esély Simon Zsófiáéknak ez a meccs egy újabb sikerre.

Hirdetés