Hirdetés
Magyarország

Krasovec Lili Rómában folytatja tanulmányait és kosaras pályafutását:

:

Hirdetés

Az NKE-FCSM Csata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Krasovec Lili Rómában folytatja tanulmányait és kosaras pályafutását.

Bár váratlanul ért minket, hiszen számítottunk volna rá az A-csoportos csapatban is, de annál büszkébbek vagyunk rá, hogy újabb Csata DSE-nevelésű játékos mutathatja meg magát másik kosárlabda kultúrában. Krasovec Lili Olaszországban, egy római kosárlabda akadémián folytatja tanulmányait és kosaras pályafutását.

Krasi külföldre igazolásával immár ötre nőtt azon Csata utcai nevelések száma, akik Magyarországon kívül is kipróbálhatják magukat. A közelmúltban Boros Dorka, Dénes Anna, Horváth Fruzsina és Telegdy Zsófia is külföldi szerződést kapott, ami nagyon komoly visszajelzés utánpótlás nevelő egyesületünk számára

– fogalmaz a klub közleménye.

Az NKE-FCSM Csata hivatalos honlapján Tursics Krisztián vezetőedző is megosztotta gondolatait.

Váratlanul ért minket Krasi távozása, hiszen lassan alapember lett volna a felnőtteknél is, de egy pillanatra álljunk meg és nézzük meg, hogy hányan lettek nálunk válogatottak és mennyien igazoltak a Csatából külföldre? Miért lehet ez? Véletlen lenne? Nem gondolnám, hiszen kiváló szakmai munka folyik az egyesületben. Krasovec Lili kis túlzással mindent a Csata DSE-nél tanult meg a kosárlabdáról, majdnem a nulláról indulva lett a korosztályos válogatottak oszlopos tagja. A többi játékosunkhoz hasonlóan Krasinak is akadtak külföldi kérői a nyáron, ami jelzi, hogy milyen technikai-taktikai alapokat adott neki az egyesület

– fogalmazott Tursics Krisztián is, aki kitért egy, az utánpótlásban tapasztalható jelenségre is:

Tisztelet a kivételnek, de sokszor látom, hogy túlzásokba esnek a magyar fiatalok. Túlságosan korán szeretnének pályára kerülni és jó szerződéseket kötni a felnőttek között. A befektetett munka ugyanakkor sokszor nem elegendő, és előfordul: az edzők jobban szeretnék, hogy egy fiatal eddzen és dolgozzon, mint maga a játékos. Tursics Krisztián reméli, hogy ez a mentalitás, valamint a fiatal játékosok munkamorálja idővel változni fog, hiszen így nagyobb eséllyel lesz belőlük jó kosárlabdázó.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés