Hirdetés
Európa

Kristina Higgins és Eva Lisec csatlakozott a Roche Vendee együtteséhez:

:

Hirdetés

Javában tart a Roche Vendee felkészülése az új évadra. Csatlakozott a francia együtteshez az elmúlt évadot a VBW CEKK Ceglédnél töltő Kristina Higgins és a korábban Szekszárdon játszó, az Euroligás Famila Schio-tól szerződtetett Eva Lisec.

A Roche Vendée a francia bajnokság leállításakor 16 lejátszott mérkőzés után 7 győzelemmel és 9 vereséggel rendelkezett. A tabella 7. helyén álltak, amivel az Európa Kupában is indulási jogot szereztek, ahol a Carolo Basket, a Lointek Gernika és Clarinos De La Laguna Clarinos – Kangoeroes Basket Mechelen lesznek a riválisaik.

A klub célja, hogy a bajnokságba előrébb lépjenek – erről Jacky Moreau, másodedző beszélt a bebasket.fr portálnak. A veterán francia szakember egykoron Laurent Buffard segítője volt a Valenciennes csapatánál. Kétszeres Euroliga-győztes, hatszoros francia bajnok. A 71 éves edzőlegenda az utolsó szezonjára készül a klubnál, de Emmanuel Body vezetőedző kérte, hogy ebben a speciális helyzetben még egy évadot vállaljon.

A Roche Vendee legnagyobb erősítései éppen a magyar kötődésű játékosok.

Kristina Higgins a ceglédi csapat legjobbjának bizonyult a csonka évadot tekintve. A teljes hazai mezőnyt nézve is a hatodik legmagasabb teljesítmény-index átlaggal rendelkezett a versenyrendszerek leállításakor. 21 mérkőzésen 31.9 perc alatt 15 pontot, 9.7 lepattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt a bajnokságban.

Eva Lisec a csonka szezonban az olasz bajnokságban 11 mérkőzésen 10,2 pontot, 5,9 lepattanót és 2,3 gólpasszt átlagolt. Az Euroligában pedig 12 találkozón 9,1 pontot, 4,2 lepattanót és 2.0 gólpasszt jegyzett a Famila Schio színeiben.

Hirdetés