Hirdetés
Magyarország

Kristine Vitola az Aluinvent DVTK új igazolása:

:

Hirdetés

Kristine Vitola személyében tapasztalt Euroliga játékos érkezik az Aluinvent DVTK-hoz, aki a lett válogatott tagjaként a világbajnokságon is szerepelt – olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

Kristine tanulmányait 2014-ben fejezte be a texasi egyetemen. Mind az Euroligában, mind az Európa Kupában számos klubcsapat színeiben játszott már korábban, megfordult szülőföldjén kívül a lengyel, török és spanyol élvonalban is. Kristine a negyedik lett válogatott sportoló, aki az Aluinvent DVTK-ban pattogtat majd, Liene Jansone, Zenta Melnika és Aija Putnina után.

A magyar bajnoksághoz hasonlóan a legutóbbi csapatának szezonja is korábban ért véget, 22 mérkőzés után 19 győzelemmel és 3 vereséggel állt a spanyol bajnokság tabellájának élén a Perfumerias Avenida. Itt átlagosan 21,5 perc játékidő alatt 8,1 pontot és 4,9 lepattanót szerzett. Szerepelt a 2018-as világbajnokságon is a lett válogatottal, ahol 11,3 pontot és 8 lepattanót átlagolt.

Kristine már számtalanszor bizonyította tehetségét és rátermettségét. Sokoldalúságát mutatja, hogy a teljesítmény-indexek alapján gyakran bizonyult a forduló legjobb játékosának pályafutása során. Rutinja, Euroleague tapasztalata óriási segítség lesz fiatal csapatunknak, a gárda egyik vezére lesz

– nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

Kristine személyében egy olyan rutinos játékost kapunk, akit egyaránt tudunk majd használni 4-es és 5-ös poszton is. Olyan kosárlabdázó, aki érzi a játékot és nagyon jól olvassa, így bízunk benne, hogy vezér lesz a pályán a fiataljaink mellett, és tudja őket segíteni. Fontos szempont volt számunkra, hogy a játékos kvalitásain túl pozitív személyiség is, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztásnál, mert szeretnénk egy igazi nagybetűs csapatot építeni, akik a végsőkig küzdenek egymásért a pályán.

– fogalmazott a klub honlapján Földi Attila, az Aluinvent DVTK vezetőedzője.

Hirdetés