Hirdetés
Magyarország

Kristine Vitola az Euroliga-selejtezők kiemelt játékosai között:

:

Hirdetés

A FIBA szakírói a hagyományoknak megfelelően összegyűjtötték az Euroliga-selejtező párharcaiból azokat a játékosokat, akikre véleményük szerint kiemelten érdemes figyelni. Az összeállításba az Aluinvent DVTK-ból Kristine Vitola került be.

A nemzetközi szövetség honlapján megjelent összeállítás azzal kezdi, hogy izgalmas időket él a DVTK. Hamarosan elkészül az új aréna. A közelebbi feladat azonban az Euroliga főtáblájára felkerülni. Ennek a felelősségét pedig nagyobb részben a lett Kristine Vitola viseli azzal, hogy a Perfumerias Avenida és TTT Riga színeiben van tapasztalata a sorozatból és válogatott szinten számtalan fontos nemzetközi csatát megvívott. Vitolától azt várják, hogy a pálya mindkét végén jól kell teljesítenie. Védekezésben a festékben takarítva és blokkokat osztva, miközben támadásban is pontokat vállal.

Kristine Vitola a magyra bajnokságban már letette a névjegyét, öt bajnoki mérkőzésen 28.8 perc alatt 12.6 pontot és 9.2 lepattanót átlagolt.

A FIBA összeállításában a lett center mellett Sonja Vasic (Spar Girona) Pinelopi Pavlopoulou (ACS Sepsi), Clarissa Dos Santos (Izmit Belediyespor), Erica Wheeler (Izmit Belediyespor) és Chelsea Gray (Spar Girona).