Hirdetés
Magyarország

Kristine Vitola bemutatkozása Miskolcon:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK egyik legrutinosabb játékosa lesz a lett válogatott centere Kristine Vitola, aki Salamancából érkezett.

A lett játékossal a klub készített egy hosszabb videós beszélgetést.

Már gyerekként is rengeteg időt töltöttem kosárlabda pályán, mert az unokatestvérem is kosarazott és egyik nap odajött hozzám az edzője, hogy próbáljam ki én is, ha van kedvem. Ekkor 13 éves voltam. Végül igen mondtam és így kezdődött el a pályafutásom. Tehát 13 éves korom óta szinte minden nap a pályán vagyok. Már fiatalon is én voltam a legmagasabb a csapatban, még az idősebbeknél is magasabb voltam. Ez is közrejátszott abban, hogy erre a sportágra tegyem fel az életemet.

– mondta a pályája kezdetéről Vitola, aki ezt követően az Egyesült Államokban tanult és az egyetemi kosárlabdában edződött.

Manapság sok fiatal mutatkozik be az európai kosárlabdában 18-19 évesen. Én abban az időben még nem álltam erre készen. Az amerikai egyetemi évek rengeteget segítettek a fejlődésben. Sokat tanultam magamról és a kosárlabdáról is. Ez kellett ahhoz, hogy készen álljak az európai megmérettetésre.

A DVTK röplabda csapatában Jeane Mae Horton szerepel, aki Vitola évfolyamtársa volt a tengerentúlon. “Így van, a röplabdacsapatban játszik az egyik régi barátnőm, aki csoporttársam volt az egyetemen. Nagyjából hét éve nem láttuk egymást, de nagyon örülök, hogy van egy ismerős arc a klubnál. Amerikában rengeteget lógtunk együtt. Jártunk focimeccsre vagy éppen bulizni. Nagyon jó barátnők voltunk. Vicces lány, mindig mosolyog és jókedvű. Tele van energiával, de mindemellett egy nagyon jó ember.”

– összegzett Vitola, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikereit is felidézte.

A legszebb emlékem természetesen az, mikor a válogatottal kiharcoltuk a világbajnoki részvételt. Csodálatos érzés volt, nem lehet leírni azt a hangulatot. Egyszerűen fantasztikus volt, sosem tapasztaltam ahhoz hasonlót a pályafutásom során. Szívesen átélném újra. Ezen kívül a legnagyobb sikereket talán a Galatasaray játékosaként értem el. Elég messzire jutottunk az Európa Kupában, de az Euroligában is letettem a névjegyem. Azt hiszem, van pár fontos mérföldkő a karrieremben, amikre büszkén tekintek vissza.

Az Aluinvent DVTK-ról és az első benyomásairól is kérdezték a lett játékost. “A klub nagyon meggyőző, mindenki segít és támogat, ha bármi gondom akad. Mindent biztosítanak, amire szükségem lehet. Miskolc nem túl nagy város, de nagyon szép és mindent sétatávon belül el tudok intézni.” – összegzett.

Vitola a játékát és a céljait így mutatta be:

Szeretem a gyors és dinamikus játékot, rengeteget mozgok a pályán. Természetesen vállalkozó szellemű vagyok, gyakran szánom el magam egy dobási kísérletre. Szóval sokoldalú vagyok, de ha egy szóval kéne magam jellemezni, azt mondanám, hogy gyors játékos vagyok. Szeretném segíteni a csapatot, amennyire csak tudom. Elég fiatal a keretet, de vannak rutinos játékosok is. Azt hiszem, jól kiegészítjük majd egymást és sikeresek tudunk lenni. A legjobb formánkat szeretnénk nyújtani és meglátjuk, hogy mire lesz elég, sosem lehet tudni. A jelenlegi helyzetben ez különösen kiszámíthatatlan. Remélem meg tudom mutatni, hogy mire vagyok képes és vezére tudok lenni a csapatnak a pályán és azon kívül is.