Hirdetés
USA

Megosztja a közvéleményt a WNBA draft megtartása:

:

Hirdetés

A 2020-as WNBA draft az eredeti időpontban, igaz amolyan videó-konferencia keretében kerül megrendezésre. Jellemzően pozitív visszajelzéseket kapott a liga döntése, de a Star Tribune szakírója igyekezett másik oldalról megvilágítani a döntést. Érdemes megismerkedni ezzel a gondolatmenettel is.

A minap megjelent jegyzetben az áprilisra időzített két nagy médiafigyelmet élvező játékosbörze, a WNBA és az NFL draft elhalasztása mellett olvashatunk érveket. A fő gondolat, hogy ilyen rendkívül bizonytalan helyzetben, amely ráadásul emberéleteket követel, nem jó üzenet megtartani a rendezvényt. Ráadásul, ha lezajlik a játékosbörze, akkor gyakorlatilag kikerül a két liga a hírfolyamból.

Az elhalasztás mellett szól érvként, hogy a sportmédia továbbra is spekulálhat és terveket készíthetne a drafthoz – fogalmaz a véleménycikk. Gyakorlatilag a járványügyi helyzetben végig napirenden maradhatnának.

Ráadásul, ha közvetlenül a szezon tényleges indulása előtt tartják a draft-ot, akkor optimista hangulatú, pozitív hangvételű esemény lehetne. Ha megrendezik most áprilisban, abban az esetben a bizonytalanság igencsak rányomná a bélyegét az eseményre. “Elkeltek a helyek, de nem tudjuk mikor mutatkozhattok be.” – ez lenne az üzenet az elemzés szerint.

A WNBA komisszárját Cathy Engelbertet méltatja a véleménycikk, miután felismerte a liga sztárjainak marketing értékét és az új kollektív-szerződés tető alá hozását is nagy érdemként teszi a neve mellé. Ez ugyanis megerősítette a liga helyzetét az amerikai sportok hierarchiájában. Az elemzés reményét fejezi ki, hogy felelős vezetőként még több opciót mérlegel a draft időpontja kapcsán.

Fotó: WNBA

Hirdetés